H Audi και η Toyota στα αυτοκινούμενα οχήματα

Πιο κοντά στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

  • -
  • -

Για το αυτοκινούμενο αμάξι της Google έχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Όμως καθώς η αμερικάνικη εταιρεία δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων, είναι απαραίτητη η εμπλοκή ονομάτων από το συγκεκριμένο κλάδο. 

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Audi και η Toyota πετάνε τη σκούφια τους για να προσφέρουν τη δική τους πρόταση στο συγκεκριμένο χώρο (όχι απαραίτητα στο project της Google) και μάλιστα θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους στο πλαίσιο της CES την ερχόμενη εβδομάδα. Από την πλευρά της Toyota ήδη στο site της έχει ανέβει ένα βίντεο διάρκειας πέντε δευτερολέπτων που εμφανίζει ένα πρωτότυπο αυτοκινούμενο Lexus, ενώ εκπρόσωπος της Audi (μετά το TTS Autonomous) ανέφερε ότι στη CES η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο με τέτοιες δυνατότητες, το οποίο θα διαθέτει επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό: θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει κενές θέσεις σε parking και να παρκάρει, χωρίς να υπάρχει οδηγός πίσω από το τιμόνι.

Κινήσεις στο χώρο των αυτοκινούμενων οχημάτων έχουν κάνει τόσο η Mercedes Benz αλλά και η Ford, η οποία –σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπου της εταιρείας- στην WSJ θεωρεί ότι τα οχήματα αυτού του τύπου μπορούν να αποτελέσουν λύση για την αποσυμφόρηση της κίνησης, καθώς θα μπορούν να συνδέονται με αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφόρησης κίνησης, επαναπροσδιορίζοντας τις εκάστοτε προκαθορισμένες διαδρομές των συστημάτων πλοήγησης.   

Στα παραπάνω, θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι πριν λίγους μήνες η Πολιτεία της Καλιφόρνια νομιμοποίησε τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google, ανοίγοντας το δρόμο (για την αγορά) και για άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Πηγή: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...