20...πειρατές της πόλης!

Τα σημαντικότερα city-cars της ελληνικής αγοράς

  • -
  • -

Αλλάζουν οι προτεραιότητες με την κρίση. Η καθημερινή μετακίνηση μπαίνει στο επίκεντρο, με τις τιμές των καυσίμων να δημιουργούν πονοκέφαλο για κάθε οδηγό. Τα μοντέλα πόλης βάζουν εκτός από την προσιτή τιμή τους, την οικονομία και την ευχρηστία σε πρώτο πλάνο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 20 από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς:   


Citroen C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo


Τα τρίδυμα της συνεργασίας PSA-Toyota «ζαλίζουν» πολύ καιρό τώρα τα στενά της πόλης. Στις ανανεωμένες εκδοχές του, γλιτώνουν από τα τέλη κυκλοφορίας και προσφέρουν ελαφρώς πιο μοντέρνο look. Ευχρηστία, αξιοπιστία και χαμηλή κατανάλωση αποτελούν τα όπλα τους στον αγώνα της καθημερινής μετακίνησης. H επιλογή αναμεταξύ τους στηρίζεται αποκλειστικά σε οικονομικά και μικρό-αισθητικά κριτήρια. Κυκλοφορούν και με αυτόματο κιβώτιο.

  • Tips >>>  Οι προσφορές της Citroen για το C1. Το Aygo έχει 6ετή εγγύηση Toyota. Το 107 προσφέρει καλό πακέτο απόκτησης
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>   Peugeot 107 (2011)Toyota Aygo (2011)



Fiat 500 & Panda












Είναι μάστορες οι Ιταλοί στα μικρά αυτοκίνητα και οι πωλήσεις το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Ρετρό και trendy το 500, μοντέρνο και πρακτικό το Panda θα μπουν στη λίστα των επιλογών κάθε οδηγού που αγαπά το ιταλικό στιλ. Για πιο προσγειωμένα πορτοφόλια υπάρχει και το αξιόμαχο Panda Classic.




Seat Mii - Skoda Citigo - VW up!

Η νέα τριπλέτα της κατηγορία ήρθε να τα σαρώσει όλα. Τρία ικανά μοντέλα με τη σφραγίδα του VW Group. Με ψυχωμένο χιλιάρη μοτέρ, «εύγευστη» οδική συμπεριφορά, καλούς χώρους και μια απτή αίσθηση φροντίδας στο εσωτερικό είναι έτοιμα να κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό. Citigo και up! έχουν καταφτάσει, με το Mii να είναι στα προσεχώς της ελληνικής αγοράς

  • Tips >>> Οι εκδόσεις με Start & Stop δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  VW up! 60psVW up! 75psSkoda Citigo



Hyundai i10 - Kia Picanto


Πρακτικά και εκμοντερνισμένα τα i10 και Picanto προσφέρουν οικονομία, χαμηλό κόστος απόκτησης και αξιοπιστία. Ακολουθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενώ κυκλοφορούν μόνο ως 5θυρα. Σημαντικό, υπάρχουν και αυτόματες εκδόσεις.

  • Tips >>>  Οι εκδόσεις 1.2 είναι «σφεντόνες». H 7ετης εγγύηση της KIA
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  Hyundai i10 1.2KIA Picanto 1.2

 


Nissan Pixo - Suzuki Alto

Μαέστροι οικονομίας, κτήσης και κίνησης, τα δύο μικρά ιαπωνικά μοντέλα, πιάνουν την κατηγορία από την εντελώς πρακτική πλευρά της. Διαχειρίζονται τη βενζίνη με μεγάλη ακρίβεια, προσφέρουν αξιοπιστία, με το χιλιάρη μοτέρ να κυκλοφορεί στην «πιάτσα» με το προσωνύμιο «ραπτομηχανή».

  • Tips >>>  Προσφάτως και χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Έρχονται και αυτόματα
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  Nissan Pixo 1.0Suzuki Alto 1.0



Suzuki Splash - Opel Agila

Πληθωρικά σε χώρους και με ένα μοτέρ 1,2 λίτρων 86 ίππων που καλύπτει με άνεση και το ταξίδι εκτός των τειχών της πόλης. Ακουμπάνε στην κατηγορία των supermini και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο τους.

  • Tips >>>  Υπάρχουν και αυτόματες εκδόσεις. Το Splash έρχεται και 1.0 lt με 68 ίππους.
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  -



Chevrolet Spark

Μοντέρνο και χαρούμενο το Spark αναλαμβάνει δράση στην απαιτητική αστική οδήγηση. Προσφέρει χώρους, trendy στοιχεία στο εσωτερικό και το ανάλογο μπρίο στο δρόμο. Κεντρίζει το ενδιαφέρον ο πίνακας οργάνων με 2τροχη κουλτούρα!

  • Tips >>>  Το 1.2 είναι πιο ολοκληρωμένο και δραστήριο. Υπάρχουν εκδόσεις LPG.
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  Spark 1.2Spark 1.0Spark 1.0 LPG



Daihatsu Cuore

Η 7η γενιά του αυτοκίνητου πόλης της Daihatsu, ενός μοντέλου που από το 1980 έχει γίνει ταυτόσημο της οικονομίας και της αξιοπιστίας. Το απόλυτο εργαλείο της κατηγόριας ακούει στο όνομα Cuore. Προσφέρει αξιοπρεπείς χώρους, ευελιξία «χορευτή» και δείχνει πεισματικά τσακωμένο με την αντλία καυσίμου.

  • Tips >>>  Με λιγότερο από 1,5 μέτρο πλάτος θα τρυπώσει σε κάθε στενό της πόλης.
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  Cuore 1.0



Ford KA

Δημιουργικός παίκτης το KA αποτελεί το alter ego του Fiat 500. Με σωστό design και χαρακτήρα καινούργιου Ford στο δρόμο, ανταμείβει τον μερακλή οδηγό. Παράλληλα φροντίζει τον απαιτητικό ταξιδιώτη της πόλης, που αναζητά το τρίπτυχο άνεσης, ευελιξίας και μοντέρνου στιλ.

  • Tips >>>  Δοκιμάστε το στην έκδοση diesel. Άλλο φρούτο!
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  ΚΑ 1.2



Renault Twingo

Μοντέρνοι καιροί για τη Renault και το Twingo δε χάνει ευκαιρία να κάνει παιχνίδι. Αν και αποκλειστικά 3θυρο, ο εσωτερικός του κόσμος εκπέμπει συναισθήματα ευρυχωρίας και πρακτικότητας. Από τις πιο fun to drive επιλογές στην κατηγορία, έχει τη σπορ κουλτούρα στα γονίδια του.

  • Tips >>>  Το 1.5 dCi αποτελεί εργαλείο πασπαρτού. Δείτε το
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  Twingo 1.2 16v



Smart Fortwo

Έξυπνα πλασαρισμένο στην αγορά, το Smart Fortwo αποτελεί το απόλυτο trend της πόλης. Με διθέσια σιλουέτα και μινιόν διαστάσεις, αποτελεί το απόλυτο αντίδοτο στο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ταλέντο του να δημιουργεί θέσεις στάθμευσης από το πουθενά. Κυκλοφορεί και cabrio. 

  • Tips >>>  Αν είστε «χιλιομετροφάγοι» με κλειστά μάτια το diesel!
  • Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  Fortwo Coupe 1.0 mhdFortwo Coupe cdi



Toyota IQ

Λιλιπούτειο σε διαστάσεις, προσφέρει αρχοντιά για δύο ή το πολύτιμο bonus συνεργασίας τριών επιβατών. Αγαπά την κίνηση της πόλης, φλερτάρει ενίοτε με ένα ταλαντούχο κιβώτιο CVT, αλλά κάνει ορέξεις και για ταξίδι. Καινοτόμο σαν προϊόν, μεταφράζει ιδανικά τις ανάγκες του μοντέρνου οδηγού της πόλης.

Tips >>>  Σημαντικό, το πακέτο περιλαμβάνει την εγγύηση της Toyota

Δοκιμάσαμε στο Gocar >>>  IQ 1.0IQ 1.33


                                                      Σύγκρινε τα μοντέλα μεταξύ τους

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...