Opel: Ενισχύει την παρουσία της στη Ρωσική αγορά

Στόχος 80.000 πωλήσεων για το 2012

  • -
  • -

Η αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας έχει μπει στο στόχαστρο των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς όλες οι οικονομικές αναλύσεις κάνουν λόγο ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια. Έτσι και η Opel έδωσε δυναμικά το παρόν στην έκθεση της Μόσχας με τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες που στόχο έχουν να ενδυναμώσουν την εικόνα της στην τοπική αγορά.«Ήδη έχουμε πετύχει ποσοστό αύξησης στη Ρωσία πολύ πάνω από το μέσο όρο. Αυτή τη στιγμή αναπτυσσόμαστε σε ρυθμό διπλάσιο σε σχέση με την αγορά», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales της Opel, Alfred E. Rieck.

Ο Rieck προέβλεψε πωλήσεις 80.000 οχημάτων Opel για τη Ρωσία φέτος, η οποία μετά τη Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Το 2011, πουλήθηκαν εκεί 70.000 οχήματα Opel. «Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2012, η Opel σημείωσε αύξηση 29%. Βασίζουμε τις ελπίδες μας στο Astra που είναι μακράν το πιο επιτυχημένο μοντέλο στη Ρωσία». Σύμφωνα με τον Rieck, το Astra κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό του στη συμπαγή κατηγορία το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς από 4,4 σε 6%.

Στη έκθεση της Μόσχας η Opel εκτός από το νέο Astra sedan, θα εκτίθενται η ανανεωμένη αισθητικά γκάμα Astra (πεντάθυρο και Sports Tourer). Η τέταρτη πρεμιέρα είναι η νέα γενιά του μεσαίου βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη ριζική ανανέωση της γκάμας των κινητήρων της και η πρώτη φάση του σχεδίου ξεκινά τώρα, ενώ άλλες τρεις νέες οικογένειες κινητήρων είναι σε εξέλιξη. Ο νέος βενζινοκινητήρας SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC είναι υπερτροφοδοτούμενος με κυβισμό 1.598 κ.εκ., διαθέτει άμεσο ψεκασμό και τεχνολογία Start/Stop, αποδίδοντας μέγιστη ροπή που θα φτάνει τα 300 Nm. Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για το τέλος της χρονιάς, ενώ η Ρωσία θα απορροφήσει τις περισσότερες πωλήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...