Διακοπές για Panda στην πόλη…

«Δεν θα πάω πουθενά …Θα αράξω σπίτι», η πολυφορεμένη ατάκα της εποχής βρίσκει εφαρμογή Αυγουστιάτικα!

  • -
  • -

Ημέρες καλοκαιρινής ραστώνης, με τον όγδοο μήνα του έτους να παραμένει το αποκορύφωμα της μεγάλης φυγής. Αδειούχοι συνωστίζονται σε λιμάνια, αεροδρόμια και λεωφόρους της απόδρασης και της ελπίδας για λίγες ημέρες εκτόνωσης από βάσανα και καθημερινότητα. Υπάρχουν βέβαια και οι παραμένοντες που για "Χ" λόγους επέλεξαν τη λύση της παραμονής. Είτε επειδή το ήθελαν, είτε επειδή υποχρεώθηκαν από τις καταστάσεις, επαγγελματικές, οικονομικές, προσωπικές και ότι άλλο θες. Μέσα στην γενικότερη καταστροφολογία και με τις τσέπες στραγγισμένες από το κρατικό θηρίο, το να σπαταλήσεις τον αυγουστιάτικο χρόνο σου στην Αθήνα για κάποιους είναι ένα ακόμα παζλ στην καταθλιπτική εικόνα της εποχής. Εξαρτάται πως το βλέπεις, γιατί όσο δίκιο και αν δώσεις στους απαισιόδοξους, η πόλη όταν λείπουν οι πάντες και τα πάντα αποκτά γοητεία. Τα πάντα στην πόλη βρίσκονται σε καταστολή, εκτός από το δικό μας Panda Twin Air που με σπιρτάδα σε απόδοση, ταπεινότητα σε κατανάλωση και διάκοσμο φωτεινό και αισιόδοξο διεγείρει το αισιόδοξο πνεύμα ξυπνάει την διάθεση για αναζήτηση και ψάχνεις αφορμή για να την κάνεις κουβάρι, τώρα που ο πληθυσμός ισορροπεί στο ιδανικό. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις ότι η Αθήνα κρύβει κάτω από το τσιμεντένιο τέρας, ήσυχες γειτονιές, γοητευτικά σοκάκια, μυρωδάτες αυλές και φυσικές ομορφιές που ακόμα αντιστέκονται. Τουρίστας στην ίδια σου την πόλη λοιπόν με τα …Panda στρωμένα ιδανικά στα πόδια σου.





Τσάρκα στο κέντρο! Ακόμα και αν την αποφεύγεις όλο το χρόνο, τώρα θα την αναζητάς σχεδόν καθημερινά. Στην καρδιά του Αυγούστου, η νυχτερινή Αθήνα είναι γοητευτικότερη από ποτέ. Οι μετακινήσεις γίνονται σε χρόνο dt από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο, το παρκάρισμα παύει να είναι ο χρονοβόρος εφιάλτης και θα βρεις θέση ακόμα και στον τόπο των αγανακτισμένων! Φυσικά, οι επιλογές στο Athens by night περιλαμβάνουν επιλογές για κάθε τσέπη και γούστο. Ένα ουζάκι στην Πλάκα, μια ρακή στο Θησείο, μεζεκλίκια σε Γκάζι και Ψυρρή, όλα συμβαίνουν με φόντο την Ακρόπολη. Ένα ποτάκι εδώ, ένα ποτάκι εκεί, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο, ξεχνάς σκοτούρες και τα πάντα, γίνεσαι και εσύ «Θεός». Ξέχνα όμως και το Panda, πάρε ταξί!

 

 

Ευκαιρία για συνεύρεση με ξεχασμένους φίλους και γνωστούς που συνήθως μιλάς μαζί τους στο τηλέφωνο και κλείνεις με ένα «να βρεθούμε κάποια στιγμή να τα πούμε/πιούμε»! Και περνάνε βδομάδες και μήνες μέχρι να τους αντικρίσεις στα μάτια σου. Δεν θα τους βρεις όλους, αλλά όλο και κάποιοι θα έχουν παραμείνει …ρέστοι, στο κλεινόν άστυ! Ενδεχομένως να χωρέσουν και στο Panda αν απολαμβάνεις την παρέα τους.      

 

 

Καλοκαίρι και Αύγουστος δίχως θάλασσα είναι …χωριάτικη χωρίς φέτα! Ρίξε μια ματιά στον χάρτη και θα διαπιστώσεις ότι τα 2/3 του νομού είναι ακτογραμμή με αρκετές προσεγγίσιμες παραλίες για κάθε γούστο. Με το Panda, αλλά και με τα πάντα εδώ που τα λέμε, τις προσεγγίζεις στο μισάωρο, το πολύ σε μια ώρα. Κοσμικές, με εισιτήριο ή άνευ, στρωμένες με αμμουδιά με βότσαλο ή αποκλειστικά απόμερα ή μη βραχάκια. Αν ψάχνεις βαβούρα και τζερτζελέ, θα κολαστείς εύκολα σε κάποια από τις πολλές που λικνίζονται σε ρυθμούς beach bar. Αν πάλι ψάχνεις μια απόμερη γωνιά, θα την βρεις με λίγο προγραμματισμό και αναζήτηση, αλλά μην τα θέλεις και όλα δικά σου. Στο κάτω κάτω, βγάλε το μαγιό σου, σάλταρε σε τόπο γυμνιστών και ζήσε τον μύθο σου. Και από αυτές έχουμε… 

 


Ώρα για αθλητισμό! Για ομαδικά αθλήματα βέβαια πρέπει να εξασφαλίσεις κόσμο, όμως με λίγη καλή θέληση και κοινωνικότητα στους χώρους άθλησης το παιχνίδι θα γίνει. Πέρα βέβαια από τα τετριμένα 5x5, ίσως έφτασε η στιγμή να δοκιμάσεις και κάποια άλλα αθλήματα (εντάξει, όχι και συγχρονική κολύμβηση). Επιπλέον, έχεις την τύχη να παρακολουθήσεις από κοντά τα φιλικά παιχνίδια της αγαπημένης σου ομάδας και τους νέους «Piou» που θα διαπρέψουν από Σεπτέμβρη! Μην ξεχάσεις να πάρεις τους ομοιοπαθείς φίλους σου σε ώρα γηπέδου, ώστε να τους μεταφέρεις live την μεγάλη μπάλα που παίζει η ομάδα, ξεκινώντας με την φράση «χάνεις τα Panda που δεν είσαι εδώ». Που θέλουν και διακοπές…

 


 

Ποδηλατική ορεινή απόδραση! Μπορείς να απολαύσεις πεταλιές και εντός της άδειας πόλης, όμως φορτώνουμε ποδήλατο και τα απαραίτητα στο Panda και ορμάμε για βουνό και μονοπάτι, που σίγουρα θα αισθάνονται μοναξιές σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, και Ποικίλο Όρος είναι ένα τσιγάρο δρόμος και προσφέρονται για όμορφες στιγμές περιπέτειας και επαφής με την φύση. Θυμίζουν δε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος, θάλασσα και σουβλάκι, με το τελευταίο να είναι τα Panda μετά από το κοπιαστικό ορθοπέταλο.      

 

Θερινό σινεμαδάκι και σιγά μην δεν βρίσκαμε να παρκάρουμε το Panda στην είσοδο! Για τους σινεφίλ ο θερινός είναι κινηματογραφική απόλαυση γραμμένη με κεφαλαία γράμματα, και η αίσθηση της δροσερής καλοκαιρινής νύχτας ανάμεσα σε ευωδίες από γιασεμί, αγιόκλημα και ποπ κορν μπορούν να αιχμαλωτίσουν τα βράδια σου. Στους 50 περίπου που υπάρχουν στην Αθήνα σίγουρα θα βρεις την ταινία που θα κάνει κλικ στην βραδιά σου.  

 

 

Με το καλάμι στο χέρι! Να ένα χόμπι που σίγουρα θα γεμίσει τις ώρες σου, ενώ πιθανόν να σου γεμίσει και το πιάτο. Φτηνό σε αρχικό στάδιο και ακριβό αν την ψωνίσεις και... καβαλήσεις καλάμι, όμως πρέπει να έχεις υπομονή και να θυμάσαι ότι το καλάθι του ψαρά εννιά φορές γυρνάει άδειο και μια γεμάτο! Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, η Αττική κρύβει ικανούς ψαρότοπους που μπορεί να σε ανταμείψουν με καλά κομμάτια, αν γνωρίζεις φυσικά την τέχνη. Και φυσικά ο αρχάριος δεν έχει προτιμήσεις, ψαρεύει τα Panda…  

 

 

 

Σε μια από τις νυχτερινές ατασθαλίες «ανακαλύπτεις» το νέο μουσείο της Ακρόπολις που όλο θες να πας, αλλά Panda το ξεχνάς! Αν δεν σε φάει η νύχτα, έχεις μέρες μπροστά σου για να προγραμματίσεις μια επίσκεψη εκεί, αλλά και πιο κει σε τόσα άλλα αξιοθέατα και αρχαιότητες, που υπάρχουν δίπλα σου. Μην θυμάσαι μόνο τα «κατορθώματα» των σύγχρονων. Θυμήσου, ενημερώσου και μην ξεχνάς την πλούσια ιστορία και τους θησαυρούς της χώρας.

 



Αλώνισε την Αττική! Πάρε μαζί σου ότι θεωρείς απαραίτητο, συνδύασε δραστηριότητες και συνέχισε την τουριστική αναζήτηση είτε σε γνωστά μνημεία είτε σε γωνιές που γνωρίζεις, αλλά ποτέ δεν επισκέφτηκες. Κάνε τα Panda όπως δεν θα τα ζούσες στην καθημερινότητά σου και θυμήσου ότι δεν σε βιάζει κανείς. 

 

 

 

Ο Αύγουστος μετράει τις τελευταίες του μέρες και η απόδειξη είναι ότι στην διαδρομή σου υπάρχουν σημεία όπου τα Panda πήζουν. Ο χρόνος σου γέμισε δημιουργικά, απόλαυσες τουριστικές στιγμές στον τόπο σου και ούτε που πρόλαβες να καταλάβεις πως δεν «πήγες διακοπές» και πέρασε ο καιρός. Άντε βρε και του χρόνου…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...