Ένα Opel HydroGen4 για την Berlin Airports

Υδρογονοκίνητο στο πιο green αεροδρόμιο της Ευρώπης

  • -
  • -

Ένα HydroGen4 παρέδωσε ο Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων της Opel, Volker Hoff, στη Berlin Airports (BER). Με την ενέργεια αυτή, η Opel επεκτείνει τη δοκιμή οχημάτων κυψελών καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες. Όπως δήλωσε ο Hoff, η BER έχει τον πρώτο στον κόσμο σταθμό αερίου ουδέτερο ως προς τις εκπομπές CO2. Ο σταθμός αερίου Total παρέχει πράσινο υδρογόνο που παράγεται μέσω αιολικής ενέργειας από την Enertrag. Τόσο η Total όσο και η Enertrag, είναι εταίροι στις δοκιμές υδρογονοκίνησης της Opel σε πραγματικές συνθήκες που έχουν ξεκινήσει το 2008.

Το Opel HydroGen4 είναι το τελευταίο επίτευγμα στην έρευνα της Opel και της General Motors για τα συστήματα κίνησης με κυψέλες καυσίμου. Η συστοιχία κυψελών καυσίμου αποτελείται από 440 κυψέλες συνδεδεμένες εν σειρά που παράγουν την ηλεκτρική ισχύ για τη λειτουργία του σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας έχει ισχύ 100 PS και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 12 sec και τελική ταχύτητα 160 km/h. Τρία ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης από συνθετικό υλικό και ανθρακονήματα χωράνε έως και 4,2 kg υδρογόνου, ποσότητα που προσφέρει αυτονομία μέχρι 320 km. Ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο διαρκεί μόνο 3 λεπτά, χάρη στην πίεση των 700 bar.

Η BER στοχεύει να κάνει το νέο Berlin Brandenburg Airport το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ευρώπης, με ηγετικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Το νέο Berlin Brandenburg Airport θα είναι πλήρως λειτουργικό στις 3 Ιουνίου, 2012 και θα αντικαταστήσει τα παλιά αεροδρόμια Tegel και Schönefeld. Εκτός από την BER, μία ομάδα εταιριών μεταξύ των οποίων οι ADAC, Allianz, Axel Springer AG/Bild, Coca-Cola, Hilton, Linde, Pace, Schindler, Veolia και NH Hotel Friedrichstrasse έχουν δοκιμάσει το υδρογόνο σαν μελλοντική και καθαρή μορφή καυσίμου σε συνδυασμό με το Opel HydroGen4.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...