Peugeot: Στην γραμμή παραγωγής οι νέοι κινητήρες

3κύλινδροι 1.0 και 1.2 lt

  • -
  • -

Οι νέοι downsized κινητήρες βενζίνης του group PSA είναι γεγονός. Ο Philippe Varin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PSA Peugeot Citroen, και ο Christian Galliard de Lavernee, Περιφερειάρχης της Λωραίνης (Γαλλία), εγκαινίασαν τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Tremery στη Moselle, που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία.

Η απόδοση των νέων κινητήρων θα κυμαίνεται από 68 έως 82 ίππους, από 1.0 και 1.2 lt αντίστοιχα. Οι νέοι τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες επιτυγχάνουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων κατά 25% σε σύγκριση με τους σημερινούς τετρακύλινδρους.

Πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με τα νέα μοτέρ είναι το νέο Peugeot 208, που θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2012 στην Ευρώπη, με εκπομπές CO2 μόλις 104 g/km για την έκδοση 1.2lt VTI 82 ίππων και 99 g/km για την έκδοση 1.0 lt VTi 68 ίππων.

Στην αρχική φάση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011, ο νέος κινητήρας EB θα παράγεται στο Tremery. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1979, το Tremery είναι το πρώτο παγκοσμίως εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων diesel με συνολική παραγωγή 35 εκατομμυρίων κινητήρων. Σε δεύτερη φάση, οι νέοι κινητήρες που σχεδιάστηκαν στη Γαλλία θα κατασκευάζονται στη Λατινική Αμερική και στην Κίνα για να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες και θα αποτελούν ένα βασικό πλεονέκτημα για τη διεθνή επεκτατική στρατηγική του Ομίλου.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...