Συνεργασία Nissan –Δήμου Αθηναίων

Στόχος η προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  • -
  • -

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Αθήνας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. σχετικά για την προώθηση νέων τεχνολογιών και των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων για τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροκίνησης και συνεργασίας για την προώθηση των πράσινων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Nissan προτίθεται να μοιράζεται πληροφορίες και ιδέες σχετικά με την εγκατάσταση και την λειτουργία δικτύων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, του σχετικού ενεργειακού εφοδιασμού του δικτύου, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προώθηση της χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων θα εξετάσει την παροχή κινήτρων που θα κάνουν την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις/ πρόσβαση σε σταθμούς παρκινγκ και σε διόδια αυτοκινητοδρόμων, καθώς και την άρση περιορισμών κυκλοφορίας εντός του κέντρου της πόλης (όπως δακτύλιος, λεωφορειολωρίδες κτλ). Επίσης προτίθεται να αναπτύξει οικονομικά και μη κίνητρα για τη δημιουργία και τη λειτουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία θα συσταθούν από κοινού ομάδες εργασίας, οι οποίες θα φέρουν σε επαφή τις εθνικές και τοπικές αρχές, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να διατυπώσουν και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο σχέδιο για την υλοποίηση και τη συντήρηση ενός ανοιχτού δικτύου κάθε είδους και τύπου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...