Παρήχθη το εκατομμυριοστό Qashqai

Ρεκόρ παραγωγής για το Crossover της Nissan

  • -
  • -

Στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland γιορτάζουν την παραγωγή του εκατομμυριοστού Qashqai, γεγονός που αναδεικνύει το Crossover της Nissan ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ Στην Αγγλία. H παραγωγή του QASHQAI μετράει τέσσερα χρόνια, έξι μήνες και 23 ημέρες, με αφετηρία την 5η Δεκεμβρίου του 2006. Κανένα άλλο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται επί Βρετανικού εδάφους δεν έχει φτάσει σε παραγωγή το ένα εκατομμύριο οχήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το «εκατομμυριοστό» ασημί Qashqai θα εκτεθεί στο O2 Arena στο Λονδίνο, όπου ένας τυχερός θα κερδίσει με διαγωνισμό τo ξεχωριστό για τη Nissan αυτοκίνητο.

Το ρεκόρ παραγωγής έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Nissan Motor Co. Carlos Ghosn, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό David Cameron, ότι η επόμενη έκδοση του Qashqai θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατόπιν αυτού, η συνολική επένδυση της Nissan στην Αγγλία θα ξεπεράσει τα 422.000.000 £.

Κατά μέσο όρο στο εργοστάσιο του Sunderland παράγονται 1.200 Qashqai ανά ημέρα εκ των οποίων το 80% εξάγεται σε 97 αγορές σε όλο τον κόσμο. Στο Sunderland παράγονται επίσης τα Note και Juke, ενώ από το 2013 θα παράγει και το 100% ηλεκτροκίνητο LEAF.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...