Mitsuoka: Η τρέλα της διαφορετικότητας

  • -
  • -

Ξέρετε τι είναι τα Mitsuoka; Δεν ξέρετε, καλύτερα, ή μάλλον κακός, γιατί τώρα που θα τα δείτε έχετε να ρίξετε πολύ γέλιο! Και αυτό γιατί η Mitsuoka είναι μια Ιαπωνική παρα-βιομηχανία η οποία στηρίζει την ύπαρξη της στο παράλογο, ή αν δεν σας αρέσει το… παράλογο, τότε σίγουρα στο εκκεντρικό!

Δεν κατασκευάζει η ίδια αυτοκίνητα και μηχανικά μέρη, αλλά αντίθετα είναι ένας καροσερίστας με τη στενή μάλιστα ιταλική ουσία. Δηλαδή αγοράζει αυτοκίνητα από άλλους Ιάπωνες κατασκευαστές και τα οποία ανακατασκευάζει σε ψευτο-αντίγραφα ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε το Yuga το οποίο είναι ένα αντίγραφο του Λονδρέζικου ΤΑΧΙ (!;) ή το Zero1 που μοιάζει με Super Seven, αλλά πάνω σε μηχανικά μέρη του Mazda MX-5. Το BUBU 356 είναι ολόιδιο με Porsche 356 (άκου ΜΠΟΥΜΠΟΥ!), ενώ αν είστε αθεράπευτα ρομαντικοί, τότε θα προτιμήσετε ένα Viewt που μοιάζει με Jaguar MK1!

Είπαμε η τρέλα της διαφορετικότητας!


* Παρακάτω, μπορείτε να δείτε και βιντεάκι από το αφιέρωμα που έχει κάνει η εκπομπή Top Gear σε δύο μοντέλα της Mitsuoka

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...