Νέα crash test του Euro NCAP

5 αστέρια για Focus, V60, DS4, 508, CT200h και Leaf

  • -
  • -

Ανάμεσα στα έξι μοντέλα που συμμετείχαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP ήταν και το Nissan Leaf, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που πήρε βαθμολογία 5 αστεριών από τον διεθνή οργανισμό. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, “Το Nissan Leaf αποδεικνύει πως τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να είναι το ίδιο ασφαλή με τα κοινά αυτοκίνητα”. Θυμίζουμε πως το πρώτο ηλεκτρικό που δοκιμάστηκε από το Euro NCAP ήταν το Mitsubishi i-MiEV το οποίο βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια.

Εξαιρετική ήταν και η εικόνα του νέου Focus, το οποίο πήρε 5 αστέρια στη συνολική βαθμολογία και επίδοση 72% στην προστασία πεζών. Το νέο μικρομεσαίο Ford διακρίνεται επίσης για την πληθώρα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που διαθέτει, μεταξύ των οποίων το Euro NCAP ξεχώρισε και βράβευσε το Active City Stop και το Lane Keeping Aid. Πέντε αστέρια πήρε και το Volvo V60, το οποίο εφοδιάζεται με το ήδη βραβευμένο από το Euro NCAP σύστημα City Safety.

“Πεντάστερα” είναι πλέον και τα Peugeot 508, Citroen DS4 και Lexus CT200h. Τα δύο γαλλικά μοντέλα διαθέτουν επίσης τεχνολογίες ασφαλείας που έχουν βραβευθεί στο παρελθόν από το Euro NCAP (Citroën Localized Emergency Call και Peugeot Connect SOS), επέδειξαν ωστόσο μέτρια επίδοση στον τομέα της προστασία πεζών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...