Αυστηρότερα περιβαλλοντικά κριτήρια από Renault

Το σήμα eco2 σε καθαρότερα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η Renault προσφάτως κατέκτησε την κορυφή στην κατάταξη των εταιριών με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει συνταχθεί από τoν βρετανικό NGO Οργανισμό Περιβαλλοντικών Επενδύσεων (Environmental Investment Organization – EIO) και συνεχίσει την επικοινωνιακή πολιτική της πάνω στο «ίχνος άνθρακα».

Εκτός από την παρουσίαση μιας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων, η Renault προσπαθεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων της σε κάθε στάδιο του κύκλου της ζωής τους. Για να σηματοδοτήσει το 4ο έτος του περιβαλλοντικού σήματος eco2, η εταιρία καθιστά πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής για τα πιο οικολογικά και οικονομικά αυτοκίνητα της.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, τα οχήματα θα πρέπει τώρα:

να έχουν κατασκευαστεί σε εργοστάσιο που έχει πιστοποιηθεί με ISO14001,

εκπέμπουν ποσότητα CO2 λιγότερη από 120 g/km (αντί για 140 g/km που ίσχυε στο παρελθόν) ή να λειτουργούν με βιοκαύσιμα,

να περιέχουν τουλάχιστον 7% ανακυκλωμένο πλαστικό (αντί για 5% που ίσχυε στο παρελθόν) και να είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε το 95% της μάζας  τους να μπορεί να ανακτηθεί στο τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου «Renault 2016 – Drive the Change», η Renault έχει δεσμευτεί να μειώσει το ίχνος άνθρακα κατά 10% μέχρι το 2013, συν ένα επιπλέον 10% μεταξύ του 2013 και του 2016. Επιπλέον προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 των οχημάτων της από 135 g/km που είναι σήμερα, η ευρωπαϊκή γκάμα της Renault αναμένεται να μειώσει τις μέσες εκπομπές από τα 120 g/km το 2013 σε λιγότερο από 100 g/km το 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...