Kia Soul & Venga: «πράσινα» και με τη βούλα

Διεθνής πιστοποίηση από τον γερμανικό οργανισμό TUV NORD

  • -
  • -

Τα Kia Soul και Venga έλαβαν το πιστοποιητικό Life Cycle Assessment LCA 14040 (αξιολόγηση κύκλου ζωής) από τον γερμανικό οργανισμό TUV NORD. Η πιστοποίηση LCA αποδεικνύει ότι τα δύο μοντέλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, από το στάδιο του σχεδιασμού, της κατασκευής, της παραγωγής αλλά και της διάθεσής τους. Έτσι, η Kia διαθέτει πλέον τρία μοντέλα (Cee’d, Soul & Venga) που είναι σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά στάνταρντ του TUV NORD.

Το 2008, το Cee’d ήταν το πρώτο Kia που απέκτησε την πιστοποίηση LCA παράλληλα με την πιστοποίηση Design for Environment DfE (φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός) από τον TUV NORD. Η πιστοποίηση LCA βασίζεται στην αξιολόγηση του πιθανού αντίκτυπου στο περιβάλλον ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός οχήματος, και περιλαμβάνει τόσο την προμήθεια των πρώτων υλών όσο και την κατασκευή, τη χρήση και τη διάθεσή του. Η περιβαλλοντική πιστοποίηση του γερμανικού οργανισμού είναι χωρισμένη σε δύο κατηγορίες:

  1. του φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού (eco friendly design ISO 14062) και
  2. της αξιολόγησης του κύκλου ζωής (ISO 14040).

Τα πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Soul και το Venga εκπέμπουν αντίστοιχα 9,3% και 10,5% λιγότερους ρύπους κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους (σχεδιασμός, παραγωγή και χρήση για συνολικά 150.000 km) συγκρινόμενα με τα ανταγωνιστικά τους μοντέλα. Το εργοστάσιο Gwangju της εταιρείας στην Κορέα, όπου κατασκευάζεται το Soul καθώς και το εργοστάσιο της Σλοβακίας, όπου παράγεται το Venga έχουν αποκτήσει περιβαλλοντική πιστοποίηση  ISO 14001 το 2003 και το 2009 αντίστοιχα.

 

Δυο λόγια για τον TUV NORD

Με έδρα την Γερμανία, ο οργανισμός TUV NORD είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος και απασχολεί περισσότερους από 10.000 τεχνικούς/επιστήμονες σε 70 χώρες παρέχοντας πιστοποιήσεις υπηρεσιών σε διάφορες βιομηχανίες. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν την πιστοποίηση LCA από την TUV NORD είναι η Daimler (Mercedes-Benz S, C, A και B Class) και η Volkswagen (Passat, Golf και Polo).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...