Opel – Διαγωνισμός Σχεδίασης Νέου Αυτοκινήτου

Ζητά από σχεδιαστές να χρησιμοποιούν τα social media

  • -
  • -

Το «σαλόνι ενός αυτοκινήτου» αποτελεί το θέμα ενός μοναδικού νέου διαγωνισμού σχεδίασης που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα social media σαν δημιουργικό εργαλείο στη σχεδίαση μελλοντικών αυτοκίνητων.  Η Opel ζητά από τους σπουδαστές να αναδείξουν το ‘lounge style’ της μάρκας στο πλαίσιο ενός διαδραστικού διαγωνισμού που λανσάρει το Car Design News.

Το Car Design News είναι το απόλυτο ιντερνετικό μέσον για επαγγελματίες σχεδιαστές αυτοκινήτων, με κάλυψη νέων πρωτοτύπων και αυτοκινήτων παραγωγής, παρουσίαση σχεδιαστικών εξελίξεων, συνεντεύξεις με κορυφαίους Διευθυντές Σχεδίασης και ειδήσεις από τη διεθνή σχεδιαστική κοινότητα, και όλα αυτά με την υποστήριξη μιας βιβλιοθήκης  50.000 φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης.

Οι διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές Ευρωπαϊκών Σχολών Σχεδίασης και περιλαμβάνει σχεδίαση εσωτερικού και, σε δεύτερο στάδιο, σχεδίαση εξωτερικού.  Ο διαγωνισμός ξεκίνησε σήμερα και θα κορυφωθεί με την παρουσίαση των έργων των φιναλίστ και την ανακοίνωση των δύο νικητών στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2011.

Στο πρώτο στάδιο που έχει θέμα τη σχεδίαση εσωτερικού, οι σπουδαστές θα πρέπει να φιλοτεχνήσουν το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου με τίτλο «ένα σαλόνι σε κίνηση». Θα πρέπει να τονίσουν τόσο τη συναισθηματική όσο και την ορθολογιστική διάσταση της Opel και της σχεδιαστικής γλώσσας της στην οποία, σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρίας, «η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική λεπτομέρεια».

Οι κριτές – εκπρόσωποι της Opel και άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες από το χώρο της σχεδίασης - θα δίνουν τις απόψεις τους καθώς ο διαγωνισμός προχωρά και τα σχέδια θα εξελίσσονται. Το 1ο στάδιο του διαγωνισμού τελειώνει στις 10 Δεκεμβρίου. Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές που θα επιλέξουν οι κριτές θα χρησιμοποιηθούν σαν βάση για το 2ο στάδιο, τη σχεδίαση εξωτερικού. Αυτό το κομμάτι του διαγωνισμού θα ξεκινήσει στις αρχές του 2011. Ο νικητής του πρώτου σταδίου θα λάβει υποτροφία για το Κέντρο Σχεδίασης της Opel στο Rüsselsheim (Γερμανία).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διαγωνισμό και για εγγραφή συμμετοχής επισκεφθείτε το www.cardesigncontest.com.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...