Απολογισμός τροχαίων ατυχημάτων Ά εξαμήνου 2010

Μείωση 18,5% στους νεκρούς συγκριτικά με το 2009

  • -
  • -

Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε την 1η Ιουλίου 2010 ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, για την οδική ασφάλεια παρουσίασε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2010, τα οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς ξεπερνούν ήδη τον βασικό στρατηγικό στόχο του έτους για την μείωση του αριθμού των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

  • Ξεπεράστηκε ο ετήσιος στρατηγικός στόχος που είχε τεθεί για μείωση του αριθμού των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων. Ήδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους διαπιστώνεται μείωση των νεκρών κατά 125, που αντιπροσωπεύει ποσοτική μείωση 18,5% συγκρινόμενο με το πρώτο εξάμηνο 2009.
  • Μείωση παρατηρήθηκε επίσης και στους βαριά τραυματισμένους των τροχαίων ατυχημάτων, πράγμα που επιβεβαιώνει, σε συνδυασμό με το παραπάνω, ότι μειώθηκε συνολικά η σφοδρότητα και η ένταση των συνεπειών των ατυχημάτων.
  • Διαπιστώνεται μία θεαματική βελτίωση στο εθνικό δίκτυο και –σε μεγάλο βαθμό- στις επαρχιακές οδούς. Παραμένει, όμως, υψηλός ο αριθμός ατυχημάτων με νεκρούς σε αστικές περιοχές. Με βάση αυτό, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωράει σε μία συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και ομάδες ειδικών για την ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών σε επίπεδο τεχνικών παρεμβάσεων για τις πόλεις και τις αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η μείωση του αριθμού των νεκρών αποδίδεται στην “εντατικοποίηση και την αναδιάταξη των προγραμμάτων αστυνομικής επιτήρησης με ποιοτικό προσανατολισμό στη βάση του χώρου, του χρόνου και της αιτίας των ατυχημάτων . Σημαντικός παράγοντας επίσης υπήρξε και η τακτική μη ακύρωσης των επιβληθέντων προστίμων και διοικητικών ποινών σε βάρος των οδηγών που επέδειξαν οδική παραβατικότητα ”.

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...