Αυτή την ηλεκτρική Giulia GT με 525 ίππους θα την ερωτευτείς! (video)

0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec και αυτονομία 320 km από το εμβληματικό μοντέλο της Alfa Romeo που απέκτησε... ηλεκτρική ψυχή στα χέρια μίας ιταλικής εταιρείας

  • -
  • -

Η Totem Automobili, μία εταιρεία με έδρα την Βενετία που έχει ως αποστολή την ανακατασκευή παλαιών αυτοκινήτων, ανέλαβε ένα φιλόδοξο project. Να μετατρέψει μία Alfa Romeo GT σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων, την GT Electric!

Αρχικά, η ηλεκτρική Alfa Romeo επρόκειτο να παρουσιαστεί στις αρχές Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, όμως το ετήσιο ραντεβού για τους φίλους του αυτοκινήτου έχει αναβληθεί για αργότερα μέσα στο 2020, λόγω του κορονοϊού.

Οι μηχανικοί της Totem Automobili πήραν μία Giulia GT Junior 1300/1600, με έτος κατασκευής ανάμεσα στο 1970 και το 1975, με στόχο να την μετατρέψουν σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων μηδενικών ρύπων.

Οι μετατροπές είναι εκτεταμένες, καθώς από το πλαίσιο έχει διατηρηθεί μόλις το 10%. Έχει ενισχυθεί με αλουμινένια μέρη και roll-cage, για αύξηση της ακαμψίας, ενώ το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ανθρακόνημα για περιορισμό του βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ALFA ROMEO GIULIA VELOCE

Το ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 525 ίππων και ροπής 940 Nm, λαμβάνει ενέργεια από συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 50,4 kWh, βάρους 350 kg. Σύμφωνα με την Totem Automobili, η ηλεκτρική GTA θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,4 sec, όμως όταν οδηγείται… συντηρητικά θα προσφέρει αυτονομία 320 km με μία φόρτιση.

Η ανάρτηση είναι γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με εξαρτήματα από την Bilstein, τα φρένα είναι της Brembo, ενώ οι τροχοί των 17 ιντσών πατούν σε ελαστικά 225/45 εμπρός και 255/40 πίσω.

Η ρετρό εικόνα διατηρείται εν μέρει και στο εσωτερικό, με μικρές ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Περισσότερες εικόνες της ηλεκτρικής Alfa Romeo θα δούμε καθώς θα πλησιάζουμε στην ημερομηνίας αποκάλυψής της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...