Ανάκληση από την General Motors

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε 1,5 εκατ. αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η General Motors ανακαλεί 1.528.125 αυτοκίνητα της αμερικανικής κυρίως αγοράς που κινδυνεύουν από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ατυχήματα που να οφείλονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα 1.365.000 από αυτά είναι στις ΗΠΑ, 98.794 στον Καναδά, 26.228 στο Μεξικό και 38.093 σε άλλες χώρες εκτός Αμερικής.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο σύστημα θέρμανσης του υγρού για τον καθαρισμό των τζαμιών. Η εργασίες επιδιόρθωσης του προβλήματος περιλαμβάνουν την απενεργοποίηση και απεγκατάσταση του συστήματος. Για το λόγο αυτό η GM θα αποζημειώσει με 100 δολάρια κάθε ιδιοκτήτη ανακαλούμενου αυτοκινήτου.

"Αν και τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο αριθμός των περιστατικών είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στο δρόμο, θέλουμε οι πελάτες μας να μην έχουν την παραμικρή ανησυχία", δήλωσε ο Jeff Boyer, υπεύθυνος του τομέα Ασφάλειας της GM.

Η ανάκληση αυτή είναι συνέχεια προηγούμενης που είχε γίνει το 2008. Τότε είχε προστεθεί μία ασφάλεια για την πρόληψη του βραχυκυκλώματος. Τα προβλήματα ωστόσο συνέχισαν να παρουσιάζονται και μετά τις πραγματοποιηθείσες επιδιορθώσεις, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της GM.

Η ανάκληση αφορά κυρίως μοντέλα των ετών 2007 – 2009:

Cadillac DTS, CTS, Escalade, Escalade ESV, Escalade EXT

Hummer H2

Chevrolet Avalanche, Silverado, Suburban, Tahoe, Traverse

Buick Lucerne, Enclave

GMC Acadia, Sierra, Yukon, Yukon XL

Saturn Outlook

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...