Η Honda αγοράζει δικαιώματα εκπομπής CO2 από την Tesla

Πλήρωσε 13,8 εκατ. δολάρια σε 2 χρόνια

  • -
  • -

Μια πτυχή που αφορά την green στρατηγική των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει να κάνει με την εξαγορά δικαιωμάτων εκπομπής CO2 (σύστημα κατανομής και εμπορίας ρύπων*). Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση το έχουν εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν εκπέμπουν καθόλου ρύπους. Μια από αυτές είναι η Tesla, η οποία έχει ως πελάτη της την… Honda.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε η Tesla στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Honda έχει αγοράσει δικαιώματα ρύπων αξίας 13,8 εκατομμυρίων δολαρίων τα δύο τελευταία χρόνια, που αντιστοιχούν σε 368 αυτοκίνητα. Η Honda και η Tesla έχουν επίσης συμφωνία για την ανταλλαγή δικαιωμάτων από 287 ακόμη οχήματα.

Δεδομένου πως αυτά τα έσοδα αποτελούν σημαντικό ποσοστό της οικονομικής δραστηριότητας εταιρειών όπως η Tesla, φαίνεται πως η αμερικανική φίρμα θα τα βρει σκούρα σε λίγο καιρό. Και αυτό επειδή οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Roadster βρίσκονται σε ύφεση, ενώ το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας (Model S) θα αργήσει τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια να λανσαριστεί στην αγορά. Άλλο ένα πρόβλημα για τον Elon Musk μετά το διαζύγιο και την είδηση περί χρεοκοπίας

 

* Σύστημα κατανομής και εμπορίας ρύπων

Πρόκειται για ένα σύστημα που υιοθετήθηκε από τη Συμφωνία του Κιότο, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση που παράγει παραπάνω ρύπους του θερμοκηπίου από όσoυς έχουν οριστεί γι’ αυτήν, θα πρέπει να αγοράσει δικαιώματα ρύπων από άλλες εταιρείες, οι οποίες ρυπαίνουν κάτω από το καθορισμένο όριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...