Δύο νέες εκδόσεις για το Ford GT

H Ford παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του GT, οι οποίες εκτός από στιλιστικές παρεμβάσεις διαθέτουν και μεγαλύτερη ισχύ

  • -
  • -

Το Ford GT δεν χρειάζεται ιδιαίτερες παρεμβάσεις και αλλαγές για να παραμείνει το ίδιο θελκτικό. Αυτό όμως δεν απέτρεψε τους ανθρώπους της Ford από το να παρουσιάσουν δύο νέες ειδικές εκδόσεις. Η μία εξυμνεί το carbon fibre, ενώ η άλλη έχει περισσότερο νοσταλγικό χαρακτήρα. Μάλιστα, αμφότερες θα διαθέτουν ελαφρώς αυξημένη ισχύ, κάτι που θα ισχύσει για όλη τη σειρά.

Η πρώτη ονομάζεται Liquid Carbon και έχει γίνει χρήση ανθρακονημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος. Μάλιστα, ακόμα και οι τροχοί κάνουν χρήση του εξωτικού υλικού! Η δεύτερη είναι βαμμένη στα χρώματα της Gulf Racing, φέρνοντας στο μυαλό τις GT40 που επικράτησαν στις 24 Ώρες του Λε Μαν το 1968 και το 1969. Μάλιστα, στο πλάι της GT υπάρχει και ο αριθμός «6» που είχε το αυτοκίνητο που κέρδισε τον αγώνα. Όσον αφορά τον κινητήρα, η ισχύς του 3,5λιτρου εξακύλινδρου συνόλου με τα δύο τούρμπο έχει αυξηθεί στους 660 ίππους, δηλαδή 13 περισσότερους σε σχέση με το παρελθόν. Ο κινητήρας έχει νέα χαρτογράφηση, έτσι ώστε η ροπή να είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος, την ώρα που έχουν γίνει αλλαγές στην αεροδυναμική που είχαν σαν αποτέλεσμα 50% μεγαλύτερη εισροή αέρα στο εξακύλινδρο σύνολο. Το σύστημα εξαγωγής είναι επίσης καινούργιο και φέρει την υπογραφή του γνωστού οίκου Akrapovic, ενώ η ανάρτηση έχει νέα ρύθμιση για το track mode.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως παρά το μεγάλο κόστος η Ford εξακολουθεί να κατασκευάζει έστω σε περιορισμένο αριθμό τη GT, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει μέχρι και το 2022 όταν και θα σταματήσει η παραγωγή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...