Aspark Owl με 2.014 ίππους!

Η ιαπωνική Aspark υποστηρίζει ότι το Owl είναι το αυτοκίνητο με το κορυφαίο 0-100 στον κόσμο!

  • -
  • -

Το 2017 στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Aspark είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό της πρωτότυπο, το οποίο θα αποτελούσε το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, με τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Δύο χρόνια μετά η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του μοντέλου που θα βγει στην παραγωγή, ενώ το Owl πραγματοποίησε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Ντουμπάι. Αγορά στην οποία και λογικά απευθύνεται.

Με τη γλώσσα των αριθμών τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε μόλις 1,69 δλ., κάτι που καθιστά το Owl κατά 0,6 δλ. ταχύτερο από το Tesla Model S P100D! Για να σημειώσει το συγκεκριμένο νούμερο παίρνει ζωή από τέσσερις κινητήρες με απόδοση 2.014 ίππων, με ροπή που ξεπερνάει τα 2.000 Nm! Παρά τη χρήση κάρμπον στο αμάξωμα και στα περισσότερα μέρη, το βάρος του αγγίζει τα 1.900 κιλά. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα, ενώ η μπαταρία λιθίου 64kWh προσφέρει αυτονομία 450 χλμ. Κάτι που λογικά θα συμβαίνει σε εξαιρετικά χαλαρούς ρυθμούς οδήγησης… Η έκδοση παραγωγής θα διαθέτει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αναβαθμισμένο εσωτερικό και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.

Μόλις 50 Owl θα κατασκευαστούν συνολικά με το κόστος κτήσης να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατασκευή του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στη Ιταλία σε συνεργασία με την Manifattura Automobili Torino! Εταιρία που ευθύνεται για τη σχεδίαση και την εξέλιξη των πρωτοτύπων new Lancia Stratos και Lancia Delta HF Integrale.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...