Τα δίκτυα V2G στο επίκεντρο του ομίλου FCA

Στόχος η αποδοτική ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στα ηλεκτρικά οχήματα και το κεντρικό δίκτυο διανομής

  • -
  • -

Στη σύναψη συνεργασίας με την εταιρεία Terna προχώρησε ο όμιλος FCA, με φόντο την έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν τα δίκτυα V2G (Vehicle to Grid), τα οποία επιτρέπουν τη σύνδεση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με το κεντρικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζεται ένα νέο ερευνητικό κέντρο στο Τορίνο με την ονομασία E-mobilityLab το οποίο θα επιτρέψει τη διενέργεια δοκιμών με επίκεντρο τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων να ενταχθούν στα συστήματα V2G και τις σχετικές υπηρεσίες που θα πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να γίνει δυνατή η αποδοτική ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στα οχήματα και το κεντρικό δίκτυο διανομής. Στην έρευνα θα συμμετέχει ένας στόλος ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ θα δημιουργηθεί μία περιοχή V2G και μέσα στο βιομηχανικό συγκρότημα Mirafiori της

Όταν τα οχήματα είναι συνδεδεμένα στο σύστημα θα ανταλλάσουν ενέργεια ανάλογα με τις απαιτήσεις ώστε να διασφαλίζουν τη βέλτιστη χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η παροχή ηλεκτρισμού στο δίκτυο από τα οχήματα θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του συστήματος και παράλληλα θα μειώσει το συνολικό κόστος χρήσης του αυτοκινήτου.

 «Αυτή η συνεργασία με την Terna έρχεται να πλαισιώσει μια σειρά νέων προϊόντων τα οποία θα παρουσιάσει η FCA στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Οι τεχνολογίες V2G θα βελτιστοποιήσουν τα οφέλη για τους χρήστες των οχημάτων, θα μειώσουν το κόστος χρήσης και παράλληλα με ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο θα βελτιώσουν τη λειτουργία και την αποδοτικότητα του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου FCA για την περιοχή EMEA, Pietro Gorlier.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...