Ο Δήμος Τρικκαίων συνδυάζει ηλεκτροκίνηση και ποδήλατο

Οι υπηρεσίες του Δήμου εξοπλίζονται με 18 ηλεκτρικά ποδήλατα, με τα δύο πρώτα να παραδίδονται στην Αστυνομία

  • -
  • -

Με 18 συνολικά ηλεκτρικά ποδήλατα εξοπλίζει τις υπηρεσίες του ο Δήμος Τρικκαίων. Τα δύο πρώτα παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία την Τετάρτη 19 Αυγούστου στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και προστίθενται στα δύο ήδη υπάρχοντα συμβατά ποδήλατα που χρησιμοποιεί το προσωπικό της.

Η παράδοση του συνόλου των ηλεκτρικών ποδηλάτων αφορά το πρόγραμμα ELVITEN, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων και η εταιρεία e-trikala συμμετέχουν από κοινού.

Το πρόγραμμα διενεργείται και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές πόλεις (Βερολίνο, Γένοβα, Μάλαγα, Ρώμη, Μπάρι) και έχει θεμελιώδη στόχο την εξέταση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης καθώς και την καταγραφή των αποτελεσμάτων που θ’ αφορούν όλη την ΕΕ.

Ο ηλεκτρισμός έχει διεισδύσει… για τα καλά στη θεσσαλική πόλη, μιας και από την άνοιξη του τρέχοντος έτους υπάρχουν άλλα ηλεκτροκίνητα 10 οχήματα, 5 εκ των οποίων τετράτροχα και ισάριθμα τρίτροχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Τα ανωτέρω είτε βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών είτε έχουν δοθεί σε εταιρείες ταχυμεταφορών για καθημερινά δρομολόγια και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σημειώνεται τέλος, πως στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η τοποθέτηση του εξοπλισμού παρακολούθησης της πορείας των οχημάτων (black boxes), ενώ στη συνέχεια θα αποδοθούν  σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να αξιολογηθεί η χρησιμότητά τους σε καθημερινές μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...