Ford GT Mk II: Η σκληροπυρηνική έκδοση με την εξωγήινη τιμή (vid)

Μόλις 45 θα είναι οι τυχεροί που θα εντάξουν το μοντέλο στο γκαράζ τους και θα απολαύσουν τoν καλπασμό των 700 αλόγων

  • -
  • -

Μια teaser φωτογραφία στην οποία διαφαινόταν ένα extreme μοντέλο σε σκουρόχρωμο κόκκινο φόντο αποτελούσε τον «προάγγελο» της έλευσης της… σκληροπυρηνικής έκδοσης της Ford GT που θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Με το κλείσιμο της αυλαίας του FoS, η… κουκούλα έπεσε και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Το, μέχρι πρότινος, καλά «κρυμμένο» μοντέλο πρόκειται για έκδοση περιορισμένης υπό την κωδική ονομασία Ford GT Mk II, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Multimatic και θα στολίζει το γκαράζ μόλις 45 προνομιούχων αγοραστών.

Προκειμένου, βέβαια, την αποκτήσουν, θα χρειαστεί να βγάλουν από την «τσέπη» τους 1,2 εκ. δολάρια (προτεινόμενη λιανική τιμή), ενώ η οδηγική απόλαυση των επιδόσεών της, θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε πίστες.

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας 3.5L Ecoboost της Ford ο οποίος αποδίδει 700 ίππους και «υπόσχεται» κορυφαίες επιδόσεις έχοντας αξιοποιήσει κάθε σπιθαμή της αντληθείσας τεχνογνωσίας του Ford GT, από μια σειρά αγώνων. Το μοτέρ συνδυάζεται με το ίδιο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Ford GT, το οποίο φέρει ειδικές ρυθμίσεις για χρήση εντός πίστας.

Στο Ford GT Mk II, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική απόδοση και τις βελτιώσεις του κινητήρα, με το μοντέλο να αποτελεί το σημείο συνάντησης των βασικών στοιχείων της δομής τόσο του GT παραγωγής όσο και της αγωνιστικής έκδοσης.

Για την ανάπτυξη μεγαλύτερης κάθετης δύναμης φροντίζει η επιβλητική πίσω αεροτομή, ενώ ένα νέο splitter και ο διαφορετικός διαχυτής στο εμπρός και πίσω μέρος αντίστοιχα, συνδυάζονται αρμονικά με νέα φτερά και σπόιλερ που εξισορροπούν την πρόσθετη αεροδυναμική πίεση που αναπτύσσεται στο πίσω μέρος της κατασκευής.

Σε επεμβάσεις, τέλος, έχει υποβληθεί και το εσωτερικό του σκληροπυρηνικού μοντέλου. Αυτές αφορούν την προσθήκη ενός καθίσματος οδηγού αγωνιστικών προδιαγραφών της Sparco, σε συνδυασμό με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, όπως και το πλήρες σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC, για την παροχή συμβουλών στον οδηγό, κατά τον… καλπασμό του αυτοκινήτου στην πίστα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...