Καθαρισμός δασικών διαδρομών στη Σκόπελο

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΥΠΕΚΑ

  • -
  • -

Με σύνθημα Πράσινη Δράση-Καθαρά Δάση και τη συμμετοχή 800 εθελοντών και μαθητών από όλα τα σχολεία της Σκοπέλου ολοκληρώθηκε η εκστρατεία καθαρισμού σε επιλεγμένες δασικές διαδρομές του νησιού, από τις 7 έως τις 10 Μαΐου.

Οι εθελοντές απομάκρυναν ξερά κλαδιά, χόρτα και σκουπίδια από τα δάση του νησιού και βοήθησαν να διανοιχθούν μονοπάτια σε δασικές διαδρομές, συνδράμοντας στην φυσική αναγέννηση του δάσους, τη μείωση του κίνδυνου εξάπλωσης πυρκαγιάς και την ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού.

Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε θερμά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περριβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η εκστρατεία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Δήμο Σκοπέλου. Επιπλέον, έλαβαν μέρος διάφοροι φορείς, εργαζόμενοι των δημοτικών αρχών, της πυροσβεστικής και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αλοννήσου και Βόρειων Σποράδων, αλλά και δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από όλα τα σχολεία της Σκοπέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...