Audi: Η ηλεκτροκίνηση έρχεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε

Το στρατηγικό πλάνο της μάρκας έως το 2025

  • -
  • -

Το 2018 ήταν ένα δύσκολο έτος για την Audi, η οποία είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 3,5% σε σχέση με το 2017. Κυριότερη αιτία η προσαρμογή στο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP, καθώς αρκετοί κινητήρες του Ομίλου Volkswagen δεν πληρούσαν τις νέες προδιαγραφές.

Πλέον η μάρκα από το Ingolstadt έχει μπει με αισιοδοξία στο 2019 και κοιτάζει ξεκάθαρα προς την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα μάλιστα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi, Bram Schot, «η στροφή των καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνει γρηγορότερα και πιο μαζικά απ’ό,τι περιμέναμε αρχικά. Αυτό διαπιστώνεται από την θετική ανταπόκριση του κοινού στα e-tron και Q4 e-tron concept, τα οποία παρουσιάσαμε πρόσφατα στην έκθεση της Γενεύης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ AUDI Q4 E-TRON ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 450 KM

Ο Schot αναφέρθηκε στην οικονομία κλίμακας εντός του Volkswagen Group, καθώς η Audi θα κάνει χρήση της premium αρχιτεκτονικής PPE που εξελίχθηκε από κοινού με την Porsche αλλά και την αποκλειστικά πλατφόρμα του ομίλου για ηλεκτρικά οχήματα, την MEB. «Μέχρι το 2025 θα προσφέρουμε 30 ηλεκτρικά μοντέλα», τόνισε ο Schot.

Φέτος η Audi παρουσιάσει 20 νέα ή ανανεωμένα αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους τα ηλεκτρικά e-tron και e-tron Sportback, καθώς και 6 plug-in υβριδικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...