Βραβεία ECOMOBILITY 2009-2010

Οι μαθητές ονειρεύονται ένα πιο green μέλλον

  • -
  • -

Στην τελετή απονομής των βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2009-10, που έγινε το Σάββατο 17 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βραβεύτηκαν τα σχολεία που ξεχώρισαν με το όραμά τους για ένα πιο green μέλλον.

Το Βραβείο για την καλύτερη εργασία απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, στην οποία συμμετείχαν η Μπάκα Βασιλική, η Νερούτσου Βασιλική, ο Τσιρώνης Παντελής, ο Χαραλαμπόπουλος Σπύρος, η Σοφρά Μαρίνα, η Σαρλάνη Λουκία, ο Παπαχίου Χρήστος και η Παπαϊωάννου Σπυριδούλα. Οι μαθητές μαζί με την καθηγήτριά τους θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY, που θα γίνει στις Βρυξέλλες από 20 έως 24 Ιουνίου με επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 46ου Γυμνασίου Αθηνών ενώ στην τρίτη θέση ήταν η ομάδα του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. Επίσης έγινε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας σε ομάδες που εμπλούτισαν τις παρουσιάσεις τους με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Οι ομάδες που κατέκτησαν τα Βραβεία ανά κατηγορία είναι :

> Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης : 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων

> Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης : Γυμνάσιο Λεοντείου Λυκείου Πατησίων (Β’ Ομάδα)

> Βραβείο Θεατρικού Δρώμενου : Γυμνάσιο Φαρρών

> Βραβείο Τραγουδιού : Γυμνάσιο Λεοντείου Λυκείου Πατησίων (Α’ Ομάδα)

Οι ομάδες που κατέκτησαν τα βραβεία θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στη Ροδέα Καλαβρύτων, το ECOCITY.

Το Βραβείο για την καλύτερη διοργάνωση Εκδήλωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY απονεμήθηκε στον Δήμο Πειραιά και το παρέλαβε η Αντιδήμαρχος κα Δάφνη Μπόκοτα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν ακόμη ειδικοί έπαινοι στο 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων για την Ημέρα Περπατήματος που διοργάνωσε, στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών για τις δραστηριότητες ενεργοποίησης και τον ενθουσιασμό που εμφύσησε σε μαθητές των Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων και σε Πολίτες, στο Γυμνάσιο Λάππας για την ιδιαίτερη μακέτα που παρουσίασε, στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για το σατιρικό δρώμενο που παρουσίασε και στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης για το παιχνίδι ECO-ΚΙΝΗΣΗ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σειρά και τη βαθμολογία…

> στις δέκα καλύτερες εργασίες

> στα βραβεία δημιουργικότητας

> στα βραβεία διοργάνωσης πόλεων

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...