Τι λένε οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές στην Αγγλία

  • -
  • -

Στην Μ. Βρετανία, τέλη του 2009 και αρχές του 2010 πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα δοκιμαστικής οδήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο πρόγραμμα αυτό πολλοί οδηγοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν γεύση μιας εκ των λύσεων που μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον, οδηγώντας τέσσερα ηλεκτρικά Smart Fortwo.

Στη συνέχεια καταγράφηκαν οι εντυπώσεις τους μέσω ενός ερωτηματολογίου. Κάποια από τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

>> Το 58% οδηγών εταιρικών αυτοκινήτων και το 88% των διαχειριστών στόλου εταιρικών αυτοκινήτων είχαν ακόμη πιο θετική άποψη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά τη δοκιμαστική οδήγηση.

>> Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η επαναφόρτιση έγινε όταν οι οδηγοί βρίσκονταν στην εργασία τους

>> Το 95% των χρηστών δήλωσε ότι τα οχήματα είχαν επαρκή φόρτιση.

>> Μετά τα test drives, το 72% των οδηγών δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν ένα ηλεκτρικό όχημα, σε σύγκριση με μόλις 47% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν την δοκιμαστική οδήγηση.

>> Η έλλειψη υποδομής φορτιστών δεν θεωρήθηκε ως πρόβλημα από τους οδηγούς. Αντίθετα τους προβληματίζει η περιορισμένη αυτονομία των οχημάτων και οι υψηλές τιμές αγοράς.

>> Από τα στοιχεία διαδρομών που έγιναν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010 (όταν ο καιρός ήταν ακόμη πολύ κρύος), η μέση αυτονομία που μετρήθηκε ήταν 72,4 km.

>> 81,4 g/km CO2 ήταν ο μέσος όρος των εκπομπών με συνδυασμένη χρήση του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, τιμή που έπεσε στο 0 g/km με χρήση αποκλειστικά του ηλεκτρικού μοτέρ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...