Οι μπαταρίες του μέλλοντος θα είναι στερεού τύπου

Η Hyundai θα συνεργαστεί με αμερικάνικη εταιρεία για τις μπαταρίες που θα αντικαταστήσουν αυτές των ιόντων λιθίου

  • -
  • -

Επένδυση στην Ionic Materials, μία εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, κάνει η Hyundai με το βλέμμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των επόμενων δεκαετιών. Η Ionic Materials χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσει την ασφάλεια και την απόδοση των μπαταριών.

Οι μπαταρίες που θα δημιουργηθούν θα είναι στερεού τύπου (solid-state), οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα στα plug-in υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι solid-state μπαταρίες αναμένεται να εφαρμοστούν αρχικά στα κινητά τηλέφωνα και από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας να εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αντίθεση με τις μπαταρίες λιθίου, οι solid-state έχουν στερεούς αντί για υγρούς ηλεκτρολύτες, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος. Παράλληλα έχουν διπλάσια έως τριπλάσια χωρητικότητα με το ίδιο μέγεθος και βάρος και φορτίζουν πιο γρήγορα. Αναμένεται μάλιστα να είναι και φθηνότερη η παραγωγή τους.

Αυτό συνεπάγεται αυξημένη αυτονομία για τα ηλεκτρικά οχήματα, πολύ πιο γρήγορη επαναφόρτιση και μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...