O Ecclestone αγοράζει το νικητήριο μονοθέσιο του Ayrton Senna

Σε απίστευτη τιμή

  • -
  • -

Η McLaren που κέρδισε το 1993 το Grand Prix του Monaco με τον θρύλο της Formula 1 πίσω από το τιμόνι αγοράστηκε από το πρώην αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone.

Η εντυπωσιακή McLaren MP4/8-6 βγήκε στο σφυρί την προηγούμενη εβδομάδα σε πλειστηριασμό στο Μονακό με την τιμή της να φτάνει στα 4,19 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος είχε σημειώσει την έκτη του νίκη στους δρόμους του Monaco και μέχρι σήμερα το ρεκόρ αυτό έχει παραμείνει ακατάρριπτο. Η MP4/8-6 χρησιμοποιεί έναν V8 Cosworth κινητήρα της Ford, κάτι που καθιστούσε πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του και να κρατήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πιλότων. Στον πλειστηριασμό, το μονοθέσιο εφοδιαζόταν με τον γνήσιο κινητήρα της Ford, καθώς και το σύστημα μετάδοσης.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε την εποχή που ο Ayrton Senna συνεργαζόταν με την ομάδα της McLaren έχουν παραμείνει στα κεντρικά της βρετανικής φίρμας στο Woking. Το εν λόγο μονοθέσιο είχε πουληθεί από την Bonhams Auction πριν από μία δεκαετία περίπου στον συλλέκτη αυτοκινήτων, Aaron Hsu.

Παρά τα 4,19 εκατομμύρια ευρώ που αγοράστηκε, η MP4/8-6 δεν είναι η πιο ακριβή "μοντέρνα" Formula 1 που πουλήθηκε μέχρι σήμερα, μιας και η Ferrari του 2001 του Michael Schumacher απέσπασε 6.72 εκατομμύρια ευρώ σε πλειστηριασμό της RM Sotheby’s τον Νοέμβριο του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...