Απολαύστε από κοντά το Ford GT

Βρίσκεται στο The Mall Athens στο Μαρούσι και σας περιμένει, τόσο στην πολιτική του όσο και στην αγωνιστική του μορφή

  • -
  • -

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες το θρυλικό μοντέλο της Ford με τα διακριτικά GT. Πρόκειται για το πλέον εμβληματικό αυτοκίνητο της φίρμας που διακρίνεται για τις εκρηκτικές επιδόσεις του και τη συναρπαστική του οδική συμπεριφορά. Έχει ξεχωρίσει στη συνείδηση των απανταχού petrolheads ως ένα κορυφαίο supercar που μπορεί να σταθεί δίπλα στις ευρωπαϊκές δημιουργίες με τρανταχτό όνομα και δυνατό σήμα στη μετόπη τους.

Πραγματικά η ιστορία το αποδεικνύει, με την Ford να κυριαρχεί σε έναν από τους πιο απαιτητικούς σε όλους τους τομείς αγώνα, το Le Mans. Ένα αγώνα αντοχής 24 ωρών, όπου άνθρωπος και μηχανή πρέπει να γίνουν ένα, να λειτουργούν σε αρμονία. Να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης, την οποία ο οδηγός θα αξιοποιήσει με τη μορφή καλύτερων επιδόσεων. Θα φρενάρει πιο αργά, θα μπει πιο βαθιά στη στροφή, θα επιταχύνει πιο γρήγορα και πάρει το προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Αυτό ακριβώς έκανε η Ford με το GT40 το 1966 κερδίζοντας στο Le Mans τις τότε κυρίαρχες Ferrari και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού κατέκτησε και τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου. 50 χρόνια μετά, το Ford GT επιστρέφει σε αυτόν τον απαιτητικό αγώνα και με σύμμαχο την εμπειρία και το πάθος για την οδήγηση κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία του. Αυτή τη φορά μπορεί να μην ήρθε το 1, 2, 3 στο βάθρο, αλλά κατέκτησε την πρώτη, τρίτη και τέταρτη θέση, γράφοντας πάλι ιστορία με έντονα γράμματα όπως αξίζει σε αυτό το μοντέλο και τη μάρκα.

Με αφορμή αυτό η Ford γιορτάζει και φέρνει κοντά στους φίλους της φίρμας και όχι μόνο το GT, τόσο στην αγωνιστική του μορφή, όσο και στην πολιτική του. Με τελική 347 km/h και επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h που κόβει την ανάσα, σε λιγότερο από 3 sec, το GT δεν είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο, αλλά ένα supercar που στέκεται δικαιωματικά ψηλά στην εκτίμηση όσον… ξέρουν. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε από κοντά στο Athens Mall στο Μαρούσι, για λίγες μέρες και μέχρι την Τρίτη και να «ταξιδέψετε» στην ιστορία του θρυλικού αυτού μοντέλου με τη σαγηνευτική σχεδίαση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...