Στην Ελλάδα η νέα CLS και οι online υπηρεσίες Mercedes me

Δύο σημαντικές πρεμιέρες για την Mercedes-Benz Ελλάς

  • -
  • -

Η αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής αποτέλεσε τη σκηνή για την πανελλαδική παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz CLS. Το μεγάλο sedan με την coupe γοητεία πέρασε στην τρίτη γενιά της, με δυναμική σχεδίαση ισχυρούς κινητήρες και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

Η πρεμιέρα της CLS ήταν λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να λανσαριστεί στη χώρα μας το «πακέτο» συνδεσιμότητας Mercedes me, μία σειρά από online υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή του ιδιοκτήτη κάθε Mercedes-Benz αρκετά πιο εύκολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ CLS

Κατά το λανσάρισμά της στην αγορά, η νέα Mercedes-Benz CLS διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, όλες με εξακύλινδρους κινητήρες:

η CLS 350 d 4MATIC με 286 ίππους και τιμή €93.553

η CLS 400 d 4MATIC με 340 ίππους και τιμή €98.083

η CLS 450 4MATIC με 367 ίππους (και μικρό ηλεκτρικό μοτέρ 22 PS) και τιμή €85.186

Την παρουσίαση της νέας CLS και των υπηρεσιών Mercedes me έκαναν οι Νίκος Πρέζας και Παναγιώτης Ριτσώνης, Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Μάρκετινγκ της Mercedes-Benz Ελλάς αντίστοιχα, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της εταιρείας, Ιωάννης Καλλίγερος, είχε αναφερθεί στην ισχυρή θέση που κατέχει σήμερα η Daimler, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας.



Τι είναι το Mercedes me

Το Mercedes me δεν είναι μία νέα ιστοσελίδα. Περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Mercedes-Benz, από τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των οχημάτων, έως τις γνωστές, διεθνείς υπηρεσίες κινητικότητας της Daimler. Με αυτόν τον τρόπο το "Mercedes me" επιτρέπει την απρόσκοπτη και άνετη πρόσβαση του χρήστη σε όλους τους τομείς κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών της μάρκας.

Περιλαμβάνει ένα "πακέτο" ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας, συνδεσιμότητας, service και χρηματοδότησης καθώς και εμπειρίες της μάρκας που διαρκώς εξελίσσονται. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες μέσω του Mercedes me συνοψίζονται σε 5 κατηγορίες:

Move: Λύσεις για έξυνες μετακινήσεις

Connect: Σύνδεση του αυτοκινήτου παντού και κάθε στιγμή

Assist: Προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για πελάτες Mercedes me

Finance: Εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Inspire: Επίσκεψη στον κόσμο της έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz




Το Mercedes me στην Ελλάδα

Τα αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής μετά τον Δεκέμβριο του 2017 είναι εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με το απαραίτητο σύστημα συνδεσιμότητας HERMES UMTS ή HERMES LTE, το οποίο περιλαμβάνει μια μόνιμα εγκατεστημένη κάρτα SIM (eSIM) στο όχημα. Το σύστημα αυτό τοποθετείται εργοστασιακά στο αυτοκίνητο κατά την κατασκευή του και δεν έχει επιπλέον χρέωση.

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται εργοστασιακά, δεδομένης την νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που καθιστά υποχρεωτική την εργοστασιακή τοποθέτηση του συστήματος συνδεσιμότητας για λόγους έκτακτης ανάγκης, οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν στο όχημά τους, αν το επιθυμούν, κατά την παραγγελία επιπλέον κωδικούς υπηρεσιών και εφαρμογών.

Εφόσον ο πελάτης επιθυμεί επιπλέον υπηρεσίες πέραν των βασικών, έχει τη δυνατότητα να τις αγοράσει οποιαδήποτε στιγμή μέσω του Mercedes me store.

Στα οχήματα κατασκευής από το 2012 – 2016 δίνεται η δυνατότητα αναδρομικής τοποθέτησης ενός προσαρμογέα (Mercedes-Benz adapter) ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αλλά με περιορισμένη γκάμα υπηρεσιών.

Επισημαίνεται, ότι ορισμένες υπηρεσίες για να λειτουργήσουν απαιτούν την ύπαρξη συγκεκριμένου εργοστασιακού εξοπλισμού. Για παράδειγμα οι υπηρεσίες πλοήγησης προϋποθέτουν την ύπαρξη συστήματος πλοήγησης ή εργοαστασιακής προεγκατάστασης στο όχημα.

Η δημιουργία λογαριασμού στο Mercedes me γίνεται μέσω της πλατφόρμας Mercedes.me portal (διατίθεται και σαν εφαρμογή στα smartphones) στο σύνδεσμο www.mercedes.me, στην οποία ο πελάτης θα πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό εισάγοντας τα στοιχεία του και να προχωρήσει στην ενεργοποίηση αφού έχει αποδεχτεί τους όρους χρήσης του Mercedes me. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας γίνεται με τη σύζευξη πελάτη – οχήματος από τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα, ώστε οι υπηρεσίες να είναι προσωποποιημένες.

Προς το παρόν, στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στους τρεις πυλώνες του Mercedes me “Connect”, “Assist” & “Inspire”, ενώ στο μέλλον θα είναι διαθέσιμες και οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στους άλλους δύο πυλώνες “Move” & “Finance”. Επιπλέον, το σύστημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται διαρκώς με την τακτική προσθήκη υπηρεσιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...