Ένα Fiat Panda με βιομεθάνιο γιορτάζει ένα χρόνο κίνησης

Οι εκπομπές του βιομεθάνιου μπορούν να μειωθούν κατά 97% σε σύγκριση με τη βενζίνη

  • -
  • -

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένα FIAT Panda παραδόθηκε στον Alessandro Russo, πρόεδρο του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων του CAP Group, το οποίο κινείται με βιομεθάνιο. Αυτό σηματοδότησε την εκκίνηση του project #BioMetaNow, που συμμετείχαν οι όμιλοι FCA και CAP από κοινού με το δίκτυο LifeGate, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προώθηση της ανάπτυξης της βιωσιμότητας στην Ιταλία.

Το Panda Natural Power έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα - πάντα με το βιομεθάνιο του Ομίλου CAP - ενώ παρακολουθείται συστηματικά, με διεξοδικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται στο CRF (το Ερευνητικό Κέντρο του ομίλου FCA) για να διασφαλιστεί ότι το βιομεθάνιο που παράγεται από τα λύματα δεν παρουσιάζει αντενδείξεις ή αρνητικές επιπτώσεις στον κινητήρα - όπως, δηλαδή, αυτό που παράγεται από αγροτικά ή στερεά αστικά απόβλητα.

Στα πολλά χιλιόμετρα που έχει ταξιδέψει για να λάβει μέρος σε εκθέσεις και events, το Fiat Panda έχει αποδείξει ότι, χρησιμοποιώντας βιομεθάνιο, οι εκπομπές μπορούν να μειωθούν κατά 97% σε σύγκριση με τη βενζίνη. Το Μάϊο το Panda είχε ήδη γίνει “star”, καταπλήσσοντας τους φοιτητές και τις οικογένειες που το είδαν από κοντά στις open days του σταθμού επεξεργασίας Bresso-Niguarda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...