Το ηλεκτρικό με το οποίο πάει για νίκη στο Pikes Peak η Volkswagen

Μετά από 31 χρόνια η γερμανική εταιρεία επιστρέφει στη θρυλική ανάβαση

  • -
  • -

Με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό supercar, το I.D. R Pikes Peak, η Volkswagen θα επιχειρήσει να σπάσει στις 24 Ιουνίου το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα στην ανάβαση στα Rocky Mountains του Colorado. Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, όμως δεν αποκαλύφθηκαν στοιχεία όπως η απόδοση των ηλεκτρικών μοτέρ ή το βάρος του. Λόγω του μεγάλου υψόμετρου, τα ηλεκτρικά έχουν πλεονέκτημα έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οδηγός του I.D. R Pikes Peak θα είναι ο Romain Dumas. O 40χρονος Γάλλος, εργοστασιακός οδηγός της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, έχει σημειώσει τρεις φορές (2014, 2016, 2017) τον ταχύτερο χρόνο στην ανάβαση των 19,9 km στα Rocky Mountains του Colorado.

Το 1987 η Volkswagen Motorsport είχε λάβει μέρος στο Pikes Peak με ένα ειδικά τροποποιημένο Golf. Το αυτοκίνητο είχε αναβαθμιστεί από τον αυστριακό βελτιωτικό οίκο του Kurt Bergmann. Έφερε δύο κινητήρες 1.8, έναν μπροστά και έναν στην ουρά. Απέδιδαν συνδυαστικά 652 ίππους και χάριζαν επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec στο Golf βάρους μόλις 1.050 kg.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...