Ο Elon Musk στην… Αγία Παρασκευή

Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο εγγράφηκε η Tesla του Elon Musk, με σκοπό να δημιουργήσει στη χώρα μας ένα κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης

  • -
  • -

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο και θα μπορούσε να είναι στην Ελλάδα των τελευταίων ετών με το ασταθές φορολογικό και πολιτικό σύστημα. Ωστόσο, αν και ο Elon Musk μπορεί να μην βρέθηκε αυτοπροσώπως στην εφορία της Αγίας Παρασκευής, όπως, διάφορα tweets που κυκλοφόρησαν και τον παρουσίαζαν μάλιστα να «απολαμβάνει» την ελληνική γραφειοκρατία, ήθελαν να έχει κάνει, παρόλα αυτά η εγγραφή της εταιρείας Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με έδρα το Δημόκριτο στην Αγία Παρασκευή είναι πραγματικότητα.

Αυτή η εταιρεία θα αποτελέσει τη βάση Έρευνας και Εξέλιξης, φέρνοντας τεχνολογία στη χώρα μας και αξιοποιώντας παράλληλα τη γνώση των δικών μας επιστημόνων. Με κάθε επιφύλαξη, φαίνεται να ανάβει ένα φως να ανοίγει μια πόρτα προς τα έξω, που θα μας δώσει την ευκαιρία - αν την αξιοποιήσουμε -, να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα.

Κάποιοι από τους αξιόλογους μηχανικούς μας θα βρουν μια πραγματικά σοβαρή δουλειά στη χώρα μας και δεν θα χρειαστεί να ξενιτευτούν για να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει και δύσκολα θα μπορούσαν να πάρουν στην Ελλάδα. Δίχως άλλο είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε, αφού μπορεί να μας βάλει στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δυνατότητες, όπως και το «υλικό» υπάρχουν, ας αξιοποιήσουμε λοιπόν την ευκαιρία που μας δίνεται και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα για να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια των τελευταίων ετών.

Γιάννης Καλογερόπουλος

jk@gocar.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...