Στην Geely το 10% της Daimler

Στατηγική κίνηση μεγάλης σημασίας από τον ιδρυτή του κινεζικού ομίλου

  • -
  • -

Νέα δεδομένα στις συμμαχίες που δημιουργούνται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θέτει η εξαγορά του 9,69% των μετοχών του γερμανικού ομίλου Daimler AG (Mercedes-Benz, smart) από τον Κινέζο επενδυτή και ιδιοκτήτη του Geely Group, Li Shufu. Τα 103,6 εκατ. μετοχές που αγοράστηκαν μέσω επενδυτικών funds αντιστοιχούν σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ (9 δισ. δολάρια).

Με αυτόν τον τρόπο ο Li Shufu γίνεται ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Daimler AG. «Η Daimler είναι μία εξαιρετική εταιρεία με κορυφαία ομάδα διοίκησης. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα την συνοδεύω στο δρόμο προς την ανάδειξή της ως τον κύριο πάροχο ηλεκτροκίνησης», σχολίασε ο 54χρονος Shufu που είναι ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

«Με τον Li Shufu αποκτούμε έναν ακόμη διορατικό μέτοχο, ο οποίος είναι πεπεισμένος για την καινοτομία, τη στρατηγική και τις μελλοντικές δυνατότητες της εταιρείας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Daimler.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Li Shufu θεωρεί ότι στο μέλλον θα επιβιώσουν μόνο τρεις μεγάλοι όμιλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και μέσω της στρατηγικής συμμαχίας με την Daimler θέλει η Geely (στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων η Volvo, η Lotus αλλά και η εταιρεία που κατασκευάζει τα ταξί του Λονδίνου) να είναι μέσα σε έναν από αυτούς.

Απομένει να δούμε τις συνέργειες που θα προκύψουν ανάμεσα στους δύο κολοσσούς, στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και της κοινής χρήσης οχημάτων (car sharing).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...