Υπηρεσίες αυτόνομων ταξί από τη Nissan (vid)

Με το Easy Ride η ιαπωνική μάρκα θα ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Uber

  • -
  • -

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής οι αυτοκινητοβιομηχανίες μεταμορφώνονται από κατασκευαστές οχημάτων σε παρόχους μετακίνησης. Ως ένας από τους πρωτοπόρους στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης, η Nissan θα λανσάρει μέσα στα επόμενα χρόνια την υπηρεσία Easy Ride, την οποία αναπτύσσει σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία DeNA.

Οι δοκιμαστικές διαδρομές μήκους 4,5 km στη Γιοκοχάμα (εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της Nissan) θα αρχίσουν στις 5 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μετακινούνται με αυτόνομα οχήματα Leaf και e-NV200, χωρίς δηλαδή ανθρώπινη παρέμβαση!

Η λειτουργία της υπηρεσίας Easy Ride θα είναι εξαιρετικά απλή:

Μέσω εφαρμογής σε smartphone, οι χρήστες θα μπορούν να καλέσουν ένα αυτόνομο Nissan στο σημείο της επιλογής τους: π.χ. στο αεροδρόμιο, στο σπίτι ή στο γραφείο.

Στη συνέχεια θα αναφέρουν τον προορισμό τους ή θα τον επιλέγουν μέσα από περίπου 500 προτάσεις που θα τους κάνει η υπηρεσία Easy Ride στην οθόνη-tablet: π.χ. ένα εμπορικό κέντρο ή μία παραλία. Μάλιστα θα προσφέρονται και εκπτωτικά κουπόνια για καταστήματα και εστιατόρια.

Η υπηρεσία Easy Ride θα λανσαριστεί αρχικά σε περιορισμένες τοποθεσίες, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει σε μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερικής.