Επένδυση-μαμούθ της Porsche στα ηλεκτρικά μοντέλα

Η premium μάρκα θα ξοδέψει άνω των 6 δισ. ευρώ έως το 2022

  • -
  • -

Με απόφασή του, το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG ενέκρινε το διπλασιασμό των επενδύσεων για την ηλεκτροκίνηση έως το 2022, από το ποσό των 3 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ.

Από το πρόσθετο ποσό των 3 δισ. ευρώ, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την εξέλιξη των διάφορων εκδόσεων της Mission E, του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche. Θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019, με ισχύ 600 ίππων, αυτονομία 500+ km και επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,5 sec.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Περίπου 1 δισ. ευρώ θα «πάει» στην προσθήκη ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων κίνησης στην υπάρχουσα γκάμα προϊόντων, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια για την επέκταση εγκαταστάσεων, καθώς και περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ για νέες τεχνολογίες, υποδομές φόρτισης και συστήματα έξυπνης κινητικότητας. Η εξέλιξη της Mission E έχει δημιουργήσει περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Η Porsche, μαζί με την Audi, εκπροσωπεί τον Όμιλο Volkswagen στην Ionity, μια κοινοπραξία με τον Όμιλο BMW, την Daimler AG και την Ford Motor Company. Στόχος αυτής της κοινοπραξίας είναι να κατασκευάσει και να θέσει σε λειτουργία 400 σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος των μεγάλων ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων έως το 2020. Η κατασκευή των σταθμών ξεκίνησε το 2017. Για να συμπληρώσει το έργο της Ionity, το δίκτυο διανομέων Porsche γίνεται μέρος ενός εθνικού δικτύου υποδομών ταχείας φόρτισης.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙΔΙΚΗ PORSCHE PANAMERA


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...