Ανάκληση Ford

Αφορά κάποια μοντέλα με τον κινητήρα βενζίνης 1.6 EcoBoost

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα αναβάθμισης µέσω ανάκλησης της μάρκας Ford για τα μοντέλα: Fiesta ST, Kuga, C-Max, Focus & Transit Connect µε κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων EcoBoost.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 845 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 02/06/2010 μέχρι 22/12/2014. Σύμφωνα µε τον Κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα οχήματα, υπάρχει περίπτωση να υπερθερμανθεί η κυλινδροκεφαλή εάν τα οχήματα εξακολουθήσουν να κινούνται όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ψυκτικού κινητήρα. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει ράγισμα στην κυλινδροκεφαλή, µε αποτέλεσμα διαρροή λαδιού σε θερμή επιφάνεια µε τον κίνδυνο πιθανής πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα. Τα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αναβαθμιστούν µε έναν αισθητήρα στάθμης ψυκτικού κινητήρα και το σχετικό λογισμικό προκειμένου να παρέχονται ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στον οδηγό. Εάν ο οδηγός αγνοεί αυτά τα μηνύματα, η ισχύς του κινητήρα θα μειώνεται.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...