Renault-Nissan-Mitsubishi: Εμείς είμαστε ο Νο1 όμιλος σε πωλήσεις!

Ξεπέρασε τα 10,6 εκατ. οχήματα το 2017 και επικράτησε των Ομίλων Volkswagen και Toyota

  • -
  • -

Η συγχώνευση της Mitsubishi με τις Renault-Nissan εκτόξευσε τις συνδυαστικές πωλήσεις του γαλλο-ιαπωνικού ομίλου το 2017, φέρνοντάς τον στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως ανακοινώθηκε, το περασμένο έτος οι πωλήσεις έφθασαν τα 10.608.366 οχήματα. Από αυτά, τα 3,76 εκατ. ήταν Renault και Dacia, τα 5,81 εκατ. Nissan και Infiniti, ενώ το 1,03 εκατ. Mitsubishi.

«Με 10,6 εκατ. πωλήσεις το 2017, ο όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi είναι ο πρώτος στον κόσμο. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει το εύρος και βάθος της γκάμας μας, την παρουσία μας σε όλες τις αγορές και την ανταπόκριση του κοινού στις τεχνολογίες μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ομίλου, Carlos Ghosn.

Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν ότι 1 στα 9 επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που πωλούνται διεθνώς ανήκουν στον όμιλο Renault- Nissan-Mitsubishi. Πέρα από τις τρεις μάρκες, μέλη του ομίλου είναι επίσης η Dacia, η Renault Samsung Motors, η Alpine, η Lada, η Infiniti, η Venucia και η Datsun. Πρώτη αγορά για την Renault είναι βέβαια η Γαλλία, για τη Nissan οι Ηνωμένες Πολιτείες και για τη Mitsubishi η Κίνα.

Volkswagen και Toyota δεν αποδέχονται την πρωτιά των Renault-Nissan, καθώς θεωρούν ότι οι πωλήσεις της Mitsubishi δεν θα έπρεπε να προσμετρηθούν το 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...