Βρέθηκε η πραγματική Mustang του Bullitt! (vid)

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ

  • -
  • -

Η ρεαλιστική σκηνή καταδίωξης, διάρκειας 11 λεπτών και χωρίς ειδικά εφέ, στη θρυλική ταινία «Bullitt» του 1968 έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου. Πίσω από το τιμόνι της πράσινης Mustang ήταν ο Steve McQueen, ως αστυνόμος Frank Bullitt.

Για τις ανάγκες της ταινίας είχαν χρησιμοποιηθεί δύο αυτοκίνητα: Η 558 ήταν τροποποιημένη για να αντέχει τα άλματα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, ενώ η 559 ήταν αυτή που οδηγούσε ο McQueen στα κοντινά πλάνα. Η πρώτη βρέθηκε στο Μεξικό, όμως τα ίχνη της δεύτερης αγνοούνταν για περισσότερα από 40 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ MUSTANG BULLITT ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η FORD

Τι είχε συμβεί; Την συγκεκριμένη Mustang είχε αγοράσει το 1974 η οικογένεια Kiernan, που ζούσε στο Madison του New Jersey. Το ποσό που είχε ξοδέψει ήταν γύρω στα 6.000 δολάρια, αρκετά μεγάλο εκείνη την εποχή για μεταχειρισμένη Mustang. Ο πατέρας, Robert, την οδηγούσε μέχρι την Νέα Υόρκη για να πάει στη δουλειά και η μητέρα, Robbie, για να πάει στο σχολείο όπου δίδασκε.

Ο γιος τους, Sean Kiernan, που ζει πλέον στο Nashville του Tennessee, αποκάλυψε ότι το 1977 ο Steve McQueen τηλεφώνησε στους γονείς του και ζήτησε να αγοράσει την Mustang. Ποια ήταν η απάντηση; «Ευχαριστούμε, αλλά δεν ενδιαφερόμαστε να την πουλήσουμε!». ΄

Μετά από πολλά χρόνια, πατέρας και γιος αποφάσισαν να αναπαλαιώσουν την Mustang, όμως η προσπάθεια σταμάτησε όταν ο πατέρας αρρώστησε. Έτσι ο Sean Kiernan ολοκλήρωσε μόνο τους το project τα τελευταία χρόνια, κάνοντας επεμβάσεις στον κινητήρα και το εσωτερικό. Αφού επικοινώνησε με την Ford κρίθηκε ότι η κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση του αυτοκινήτου στο κοινό θα ήταν το σαλόνι του Ντιτρόιτ το 2018, 50 χρόνια από την προβολή του Bullitt.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...