Θέλουμε να οδηγούμε!

Έρευνα δείχνει ότι η πλειοψηφία των οδηγών δεν θέλει να παραχωρεί το τιμόνι στον αυτόματο πιλότο

  • -
  • -

Η αυτόνομη οδήγηση είναι εδώ και όσο περνούν τα χρόνια θα αποκτά όλο και σημαντικότερο ρόλο στις μετακινήσεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι οδηγοί είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν τα… ηνία σε κάποιον υπολογιστή.

Όπως κατέγραψε έρευνα που διεξήχθη στην Ευρώπη για λογαριασμό της Mazda, το 66% των οδηγών επιθυμούν να κρατούν το τιμόνι και στο μέλλον, όταν δηλαδή η πλήρης αυτόνομη οδήγηση θα είναι διαθέσιμη. Μόλις 1 στους 3 (33%) δήλωσε ότι ανυπομονεί για τη στιγμή που θα είναι απλά επιβάτης στο αυτοκίνητο. Το υψηλότερο ποσοστό υπέρ της οδήγησης από τον άνθρωπο καταγράφηκε στη Μ. Βρετανία (71%), ενώ το χαμηλότερο στην Ιταλία (59%).

Ενδιαφέρον είναι το εύρημα ότι ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες (18-24) το ποσοστό όσων επιθυμούν την αυτόνομη οδήγηση είναι μικρότερο (33%) απ’ ό,τι στις ηλικίες 25-34 (36%) και 35-44 (34%). Το 69% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ελπίδα και οι μελλοντικές γενιές να έχουν τη δυνατότητα οδήγησης αυτοκινήτων.

Η Mazda θεωρεί ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα πρέπει να λειτουργεί μόνο βοηθητικά, να επεμβαίνει δηλαδή για την αποφυγή ατυχημάτων, με τον οδηγό να απολαμβάνει τη διαδικασία. «Αρκετές μάρκες αφαιρούν από τους πελάτες τους την απόλαυση της οδήγησης. Στη Mazda είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε αυτήν την τάση», σχολίασε ο Πρόεδρος της Mazda Motor Europe, Jeff Guyton.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...