Πάνω από 145.000 ατυχήματα λόγω ενός παιχνιδιού

Ο αριθμός αντιπροσωπεύει μόνο τις ΗΠΑ, σκεφτείτε τι έγινε διεθνώς

  • -
  • -

Μια νέα έρευνα έδειξε πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, λόγω του δημοφιλούς παιχνιδιού, Pokemon GO. Πώς; Δεν γνωρίζετε τι είναι το Pokemon GO; Το καλοκαίρι του 2016, η Nintendo λάνσαρε ένα παιχνίδι για smartphones, το οποίο βασίζεται στο γνωστό παιχνίδι Pokemon. Η σημαντική ιδιαιτερότητα όμως ήταν να κυκλοφορείς στους δρόμους ως «εκπαιδευτής Pokemon» και έπιανες διάφορα φανταστικά ζωάκια από τον δρόμο με τη βοήθεια της κάμερας του κινητού σου τηλεφώνου.

Ένας γρήγορος τρόπος για να μαζέψεις πολλά φανταστικά ζωάκια ήταν να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο, αποφεύγοντας έτσι το να παίρνεις τους δρόμους και να κουράζεσαι. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Οι καθηγητές Mara Faccio και John J. McConnell από το Krannert School of Management στο Purdue University, ήθελαν να ανακαλύψουν πόσα αυτοκινητιστικά ατυχήματα οφείλονται στο παιχνίδι Pokemon GO. Συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με τα τρακαρίσματα που έγιναν από την 1 Μαρτίου 2015 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016 σε λιγότερο από 100 μέτρα ενός Pokestop σε περιοχές της Αμερικής. Η έρευνα έγινε για αρκετές πολιτείες, με το ποσοστό ατυχημάτων αυξήθηκε έως και 26,5%. Αναλυτικότερα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα τρακαρίσματα έφτασαν λόγω του παιχνιδιού  στα 145.632, οι τραυματισμοί τις 29.370 και οι θάνατοι 256 μέσα σε πέντε μήνες.

Προφανώς, τα παραπάνω νούμερα θα είναι πολύ υψηλότερα παγκοσμίως, ωστόσο σε κάνουν να αναρωτιέσαι…

Πηγή: Carscoops.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...