Πέντε ηλεκτρικά Skoda έως το 2025

Η αρχή θα γίνει το 2020 με ένα μεσαίο SUV που δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους

  • -
  • -

Κεντρικό ρόλο στο στρατηγικό πλάνο του Volkswagen Group για την επόμενη δεκαετία θα διαδραματίσει η Skoda. Η τσέχικη μάρκα θα επενδύσει στην υβριδική και την ηλεκτρική τεχνολογία, ώστε να έχει πλήρη γκάμα όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες. Τα ηλεκτρικά Skoda θα κατασκευάζονται στο κεντρικό εργοστάσιο στο Mlada Boleslav. Εκεί θα παράγονται από το 2019 και ηλεκτρικά εξαρτήματα για plug-in υβριδικά μοντέλα άλλων εταιρειών του γερμανικού ομίλου.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Bernhard Maier, μέχρι το 2025 θα έχουν κυκλοφορήσει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε διάφορες κατηγορίες. Η αρχή θα γίνει το 2020, με ένα μεσαίο SUV, το οποίο η Skoda «προλόγισε» με το εικονιζόμενο πρωτότυπο Vision E.

5 PREMIUM ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SUV ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 306 ίππους. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εξασφαλίζουν αυτονομία 500 km με μία φόρτιση, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. Το ηλεκτρικό SUV της Skoda θα ξεχωρίζει παράλληλα για την συνδεσιμότητά του αλλά και τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης: θα μπορεί να κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, επιταχύνοντας, φρενάροντας και αλλάζοντας λωρίδες. Το Car Park Autopilot θα βρίσκει ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ και το Vision E θα κατευθύνεται εκεί μόνο του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...