Μικρά – μεγάλα, όλα πεντάστερα! (vid)

Οι τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP δείχνουν πόσο έχει αυξηθεί η ασφάλεια των νέων αυτοκινήτων

  • -
  • -

Χρόνο με το χρόνο τα κριτήρια του οργανισμού Euro NCAP γίνονται όλο και αυστηρότερα. Δεν αρκεί η αντοχή του σε σύγκρουση, αλλά απαιτείται η παρουσία σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων στο στάνταρ εξοπλισμό για να εξασφαλίσει το αυτοκίνητο την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

Στο τελευταίο «πακέτο ανακοινώσεων» του Euro NCAP περιλαμβάνονται 8 μοντέλα. Aπό τα μικρά Volkswagen Polo, Seat Arona, Citroen C3 Aircross, Opel Crossland X έως τα μεγαλύτερα Volkswagen T-Roc, Mitsubishi Eclipse Cross, Skoda Karoq και το μεγάλο Volvo XC60, όλα απέσπασαν τα πολυπόθητα 5 αστέρια.

Το νέο Polo γίνεται ένα ακόμη σουπερμίνι (μαζί με το «αδελφό» Seat Ibiza και τα Ford Fiesta, Nissan Micra) που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον Euro NCAP και χάρη στον πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας πήρε «άριστα». «Από το 2018 το πρωτόκολλο δοκιμών θα γίνει αυστηρότερο. Μάρκες όπως η Nissan, η Ford, η Seat και η Volkswagen αξίζουν συγχαρητήρια για τον “εκδημοκρατισμό” της τεχνολογίας και τον εξοπλισμό των σουπερμίνι τους με hi-tech συστήματα ασφαλείας», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, Michiel van Ratingen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...