Γίνε ο drifter που ονειρεύεσαι με ένα Focus RS (video)

Το νέο χειρόφρενο αγωνιστικού τύπου μπορεί να βρει τη θέση του μέσα στο δικό σου Focus RS

  • -
  • -

Η Ford Performane αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Drift Stick, το οποίο αποτελεί το πρώτο αγωνιστικό χειρόφρενο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Ford Focus RS. Το νέο χειρόφρενο αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα, που υλοποίησε την ιδέα του «Drift Mode».

Ένα αλουμίνιο χερούλι βρίσκεται ανάμεσα από τη θέση του οδηγού και τον λεβιέ ταχυτήτων για να μπλοκάρει τους πίσω τροχούς σε κάθε τράβηγμα του "drifter", όπως γίνεται ακριβώς και στα αυτοκίνητα rally. Το Drift Stick συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης και το ABS, ενώ "ανοίγει" το πίσω σύστημα συμπλεκτών και με τη βοήθεια της υδραυλικής πίεσης ασκείται δύναμη στα φρένα. Για τη συγκεκριμένη τροποποίηση μίλησε και ο Ken Block, ως ειδικός στην πλαγιολίσθηση. Ο «showman» δήλωσε ότι είναι πολύ καλή κίνηση της Ford Performance να προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του Focus RS να «πειράξουν» το αυτοκίνητό τους έτσι ώστε να απογειώσουν την οδηγική ευχαρίστηση.

Η τροποποίηση δεν χρειάζεται να τρυπηθεί η κονσόλα, μιας και το σύστημα τοποθετείται και λειτουργεί ηλεκτρονικά. Μάλιστα, μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με τα γούστα του ιδιοκτήτη. Όπως καταλαβαίνετε, τόσο το Drift Mode όσο και το Drift Stick προορίζεται μόνο για χρήση μέσα σε πίστα και όχι σε δημόσιο δρόμο. Δυστυχώς οι κάτοικοι της Αμερικής και του Καναδά μπορούν να αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν για το αυτοκίνητό τους έναντι 999 δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...