Toyota και Mazda θα... ηλεκτριστούν μαζί

Μαζί με την εταιρεία Denso θα εξελίσσουν τεχνολογικά συστήματα για ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι Toyota και Mazda θα αποκτήσουν η μία μετοχές της άλλης και θα συνεργαστούν σε διάφορους τομείς, με σημαντικότερο αυτόν της ηλεκτροκίνησης, οι δύο μάρκες έβαλαν στο παιχνίδι και την Denso (περίπου το 25% των μετοχών της ανήκει στην Toyota).

Πρόκειται για έναν κολοσσό από την Ιαπωνία στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Οι τρεις εταίροι υπέγραψαν συμβόλαιο για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα ιδρυθεί εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν μηχανολόγοι από Toyota, Mazda, Denso.

Σκοπός της «ιαπωνικής συμμαχίας» είναι τα συστήματα να είναι συμβατά σε σειρά ηλεκτρικών μοντέλων από διάφορες κατηγορίες: από mini vehicles που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μέχρι οικογενειακά, SUV και ελαφρά φορτηγά.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται EV C.A Spirit Corporation και σε αυτή θα μετέχουν κατά 90% η Toyota και από 5% η Mazda και η Denso.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...