Επιλέγουμε αυτοκίνητο με βάση το χρώμα του;

Σύμφωνα με έρευνα της Nissan στην Ευρώπη, περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν καταφατικά

  • -
  • -

Όταν έρχεται η στιγμή επιλογής του νέου αυτοκινήτου πόσο μας επηρεάζουν τα διαθέσιμα χρώματα; Είμαστε δεκτικοί στο μοντέρνο ή μήπως επιλέγουμε συντηρητικά; Απαντήσεις επιχειρεί να δώσει έρευνα που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της Nissan στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το χρώμα έπαιξε ρόλο στην επιλογή του αυτοκινήτου, όμως μόνο οι μισοί από αυτούς επέλεξαν το αγαπημένο τους χρώμα. Το 86% επέλεξαν χρώμα που δεν αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά τους, ενώ δύο στους τρεις κατέληξαν σε παραδοσιακά/συντηρητικά χρώματα (λευκό, μαύρο, γκρι, ασημί). Ειδικότερα, μαύρο ή γκρι αυτοκίνητο οδηγεί το 28% στη Μ. Βρετανία, το 41% στην Ισπανία, το 55% στην Ιταλία, το 28% στη Γαλλία και το 37% στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Karen Haller, σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας (όπως στην Ελλάδα δηλαδή) οι άνθρωποι κάνουν πιο συντηρητικές επιλογές, με αυτοκίνητα σε μαύρο, λευκό ή γκρι χρώμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...