Τα SUV είναι το... δυνατό χαρτί της Ford

Οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν εντυπωσιακά τον Αύγουστο στην Ευρώπη

  • -
  • -

Ενδιαφέροντα στοιχεία βγαίνουν από την ανάλυση πωλήσεων της Ford τον Αύγουστο στην Ευρώπη. Και ενώ οι συνολικές ταξινομήμεις της μάρκας στις 20 παραδοσιακές αγορές της στη Γηραιά Ήπειρο (ανάμεσά τους είναι και η ελληνική) μειώθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 (κυρίως λόγω της αλλαγής του Fiesta, το οποίο τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα), τα SUV ακολουθούν το δικό τους δρόμο.

Η γκάμα των οχημάτων ελεύθερου χρόνου της Ford είχε εξαιρετική απήχηση τον Αύγουστο, φθάνοντας τις 14.200 πωλήσεις με άνοδο 21,3%. Τόσο το μικρό EcoSport, όσο το μεσαίο Kuga και το μεγάλο Edge έχουν το δικό τους φανατικό κοινό στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ GOCAR ΓΙΑ ΤΟ EDGE ΜΕ 2.0 DIESEL

Αντίθετα καταγράφηκε πτώση πωλήσεων για τα sport μοντέλα της Ford (Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang και GT) τον Αύγουστο κατά 7,3%, όμως σε επίπεδο έτους παραμένουν σε θετικό πρόσημο (+5%).

Οι πέντε σημαντικότερες αγορές για τη Ford από πλευράς πωλήσεων είναι η Γερμανία (20.400 αυτοκίνητα), η Μ. Βρετανία (14.400), η Τουρκία (8.000), η Ιταλία (6.200) και η Γαλλία (5.600). Αν κρίνουμε με βάση το μερίδιο αγοράς, πιο δυνατή είναι η παρουσία της Ford στη Μ. Βρετανία (15,2%) και ακολουθούν η Ιρλανία (11,6%) και η Τουρκία (10.8%). Το μερίδιό της στη Γερμανία είναι αρκετά χαμηλότερο, στο 7,2%. Στην Ελλάδα τον Αύγουστο η Ford πούλησε 253 αυτοκίνητα, αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο 4,9%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...