Ο Pierre Leclercq στο τμήμα σχεδιασμού της Kia

Νέος επικεφαλής για το styling στην Kia Motors αναλαμβάνει ο Βέλγος σχεδιαστής

  • -
  • -

Η Kia Motors έχει ορίσει τον Pierre Leclercq ως νέο επικεφαλής του styling. Έχοντας έδρα το κέντρο σχεδιασμού της Kia στο Namyang της Κορέας, ο Leclercq θα αναλάβει τη δημιουργία ενός σχεδιαστικού DNA που θα εφαρμόζεται σε όλη τη γκάμα των νέων μοντέλων της Kia.

Ως νέος επικεφαλής του Styling, ο Βέλγος Pierre Leclercq θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής σχεδιασμού της Kia στην καινοτομία σχεδιασμού για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, υλικά και προϊόντα. Θα εργαστεί επίσης για να ενισχύσει τη συνεργασία σχεδιασμού μεταξύ του παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού της Kia, το οποίο αποτελείται από το στούντιο σχεδιασμού στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα, καθώς και την Κορέα.

Ο Leclercq αναλαμβάνει το νέο του ρόλο στα τέλη Σεπτεμβρίου, δουλεύοντας παράλληλα με τον Peter Schreyer, Πρόεδρο και Διευθυντή Σχεδιασμού της Hyundai Motor Group, και τον Seon Ho Youn, Διευθυντή του Κέντρου Σχεδιασμού Kia στην Κορέα.

Ο κ. Leclercq αποφοίτησε το 1998 από το Art Center College of Design στην Πασαντένα της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ με πτυχίο στο Transportation Design.  Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία στο Zagato, ακολουθώντας το studio Ghia της Ford, στη συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται για την BMW στην Καλιφόρνια και στο Μόναχο ως εξωτερικός σχεδιαστής, προτού γίνει ο επικεφαλής του σχεδιασμού της υπό μάρκας M performance. Ο κος Leclercq εντάσσεται στην Kia από την τελευταία θέση του ως επικεφαλής του σχεδιασμού της Great Wall Motors.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...