Πόσα χλμ με μία φόρτιση από το ηλεκτρικό Opel;

Μέλη τηλεοπτικού δικτύου έφθασαν από την ανατολική στη δυτική πλευρά της Γερμανίας με το Ampera-e

  • -
  • -

Η εργοστασιακή αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κάτι ανάλογο με την μεικτή κατανάλωση ενός μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι εταιρείες ανακοινώνουν φιλόδοξα αποτελέσμα από τις εργαστηριακές δοκιμές που είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο (NEDC), η Opel ανακοινώνει ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 60 kWh προσφέρουν στο Ampera-e αυτονομία 520 km. Ακόμη όμως και με πιο ρεαλιστικές μετρήσεις (στον κύκλο WLTP που υπολογίζει τις πραγματικές συνθήκες στους δρόμους) το compact ηλεκτρικό hatch έχει αξιόλογη αυτονομία με μία φόρτιση (380 km).

Μέλη της εκπομπής αυτοκινήτου auto mobil στο γερμανικό δίκτυο VOX θέλησαν να διαπιστώσουν αν το Ampera-e μπορεί με μία φόρτιση να ταξιδέψει από το δυτικό στο ανατολικό άκρο της Γερμανίας και συγκεκριμένα από την πόλη Görlitz στο Aachen. Οι Albert Königshausen και Alexander Bloch επέλεξαν ως διαδρομή επαρχιακό δίκτυο, όπου η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι στον αυτοκινητόδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ 5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ OPEL AMPERA-E

Η ταχύτητα που ανέπτυσσαν με το Opel Ampera-e ήταν συνήθως ανάμεσα σε 40 και 50 km/h και μετά από 25 ώρες και 30 λεπτά έφθασαν στον προορισμό τους, χωρίς να χρειαστεί να βρουν σημειο φόρτισης. Όμως κάποιες παρακάμψεις επέκτειναν τη διαδρομή κατά 20 km, με αποτέλεσμα να φθάσουν έως τα περίχωρα του Aachen. Όταν η μπαταρία αποφορτίστηκε εντελώς, το οδόμετρο έδειχνε 754,9 km! Καθόλου άσχημα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Ampera-e έχει ισχύ 204 ίππους και χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3 δλ. Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...