Ρεκόρ: Πόσα εκατ. ευρώ έπιασε σε δημοπρασία η LaFerrari Aperta

Τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά

  • -
  • -

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η δημοπρασία της μοναδικής LaFerrari Aperta, η οποία ξεχωρίζει τόσο εξωτερικά (με τις λευκές λωρίδες που διατρέχουν το αμάξωμα) αλλά και στην καμπίνα με τις επενδύσεις από αλκαντάρα και τις κόκκινες λεπτομέρειες στα καθίσματα.

Το υβριδικό supercar των 963 ίππων πωλήθηκε προς 8,3 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, σε συνεργασία με τον οίκο RM Sotheby’s, που έγινε στην πίστα του Fiorano. Το ποσό που δόθηκε αποτελεί για ρεκόρ για αυτοκίνητο του 21ου αιώνα. Το όνομα του πλειοδότη δεν ανακοινώθηκε όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, όμως προφανώς πρόκειται για έναν πάμπλουτο συλλέκτη αυτοκινήτων της Ferrari.

Η δημοπρασία έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70ά γενέθλια της μάρκας και το ποσό θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για προγράμματα επιμόρφωσης από τον οργανισμό Save the Children στην Ασία και την Αφρική.

Παρόντες στη δημοπρασία ήταν άπαντες: Ο Πρόεδρος του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και εγγονός του Gianni Agnelli, John Elkann, ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Marchionne, ο Πρόεδρος της Fia, Jean Todt, ο νέος ισχυρός άνδρας της Formula 1, Chase Carey, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari F1, Maurizio Arrivabene, οι νυν πιλότοι της ιταλικής ομάδας Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, παλαιοί αστέρας της Formula 1 και πολλοί άλλοι.

Η LaFerrari Aperta κατασκευάστηκε σε μόλις 200 αντίτυπα, τα οποία είχαν βρει τους ιδιοκτήτες τους πριν καν το ανοικτό hypercar φθάσει στη γραμμή παραγωγής. Η Ferrari είχε κατασκευάσει επιπλέον 9 αυτοκίνητα, για να λάβουν μέρος σε προωθητικές εκδηλώσεις με αφορμή τα 70ά γενέθλια της μάρκας, οπότε η συγκεκριμένη ανοικτή LaFerrari είναι η 210η.  

Εκπληκτικά υψηλά ποσά έπιασαν όμως στη δημοπρασία και άλλες Ferrari: 7,9 εκατ. μία California 250 GT SWB, άλλα 4,7 εκατ. μία 250 GT Cabriolet Series I και 1,8 εκατ. μία 365 GTB/4 που βρέθηκε παρατημένη σε μία φάρμα στην Ιαπωνία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...